NB I

Lerázta magáról a Fradi elleni átkot a Honvéd?

  • MVB80

Kispesten rendezik az NB I 9. fordulójának rangadóját.

Erik van der Meer, a Honvéd holland edzője is elismerte a sportnapilapnak adott interjújában, hogy az idei csapat egyelőre kétarcúnak számít, pedig most jön az igazán kemény szakasz a bajnokságban, mivel az első kör végén sorrendben a Fradival, a Videotonnal és a Vasassal találkozik a bajnok.

Amely utolsó két bajnokiján nyeretlen maradt, a vb-selejtezők miatt szünet előtt a Loki lepte meg a helyzeteit eltékozló kispestieket, akik Pakson is elhagytak két pontot. Így aztán az éllovas Videoton öt pontra eltávolodott, miközben a szombati ellenfél, a Fradi már csak két pontra van Eppeléktől.

1x2    
Honvéd Döntetlen FTC
2.55 3.10 2.75

Ami szembeötlő, tavaly a Honvéd nyolc forduló után a mostaninál négy ponttal kevesebbel rendelkezett (most 15, akkor 11), viszont Marco Rossival kicsit óvatosabb volt a csapat, mert akkor 10-8 volt a gólaránya, most pedig 15-11.

Elöl tehát elég jól termel a címvédő, a 15 gólból tízet a Lanzafame, Eppel páros hozott össze, viszont hátul nincs meg a Rossi idején tapasztalt koncentráció. Ezen feltétlenül javítania kell a Honvédnak, különben bajba kerülhet a Fradi, Vidi, Vasas hármas ellen.

Az alapemberek közül Ikenne-King még mindig sérült, Gazdag viszont már leülhetett a kispadra Pakson.

A Fradinál Gera még egy hónapig várhatóan nem játszhat, viszont a Vasas ellen az új fiúk közül Spirovski és Paintsil is erősítésnek tűnt, utóbbi egyenesen góllal debütált. Thomas Doll egy nem túl eredeti fordulattal hatpontosnak nevezte a szombati meccset, és azt szeretné látni, hogy a Vasas elleni lendületet a Bozsik-stadionban is átmenti a csapata.

Dibusz magabiztosságára nagy szüksége lesz a Fradinak

„Fontos a jó hozzáállás, a morál, az agresszió, és ez kell ahhoz, hogy a Honvéd ellen helytálljunk. Mindig motiváltan játszanak a Ferencváros ellen. Jól kell védekeznünk, mert biztonságra van szükség. Fontos, hogy ez ellenfél első lehetősége után ne fussunk rögtön az eredmény után, éppen ezért sok munkát fektettünk a védekezésbe az edzéseken” – mondta Doll a Fradi honlapján.

Az előző idényben a Fradi összesen négyszer verte meg a Honvédot, kétszer a bajnokságban, aztán oda-vissza a kupa nyolcaddöntőjében, de április elsején a Honvéd egy 2-1 képében megtörte a rossz sorozatot, ez a győzelem is kellett ahhoz, hogy összejöjjön a már említett meglepetésarany.

Az biztos, hogy a mostani rangadót a Videoton kényelmes helyzetből várhatja, főleg, ha nyerni tud a Vasas újpesti albérletében.

Fogadási szempontból a szombat esti rangadón a 2,5 gól felett, illetve a mindkét csapat szerez gólt sem tűnik rossz opciónak, előbbi 1.85, utóbbi 1.65-ért fogadható a  -nál. 

[2538941] 2017-09-16 20:30:00 Honvéd - Ferencvárosx;
2017-09-16;212
239099