Európa Liga

Még tartalékosan is gálázik majd az Arsenal?

Sok játékos hiányzik a londoniaktól, ám az ellenfél idén még pontot sem szerzett. Országos egyes?

Ismeretlen terepen kezdi meg az európai kupaszereplést az Arsenal csapata, az Ágyúsok első ellenfele az FC Köln lesz az Európa Ligában. Habár a németek pocsékul kezdték az idényt, az Emiratesben sincs sok ok az ünneplésre, ráadásul Arséne Wengernek tartalékos csapatot kell pályára küldenie csütörtökön este.

   
Arsenal Döntetlen Köln
1.35 4.55 8.40

"Nincsenek nagy problémáink a sérültekkel. Vannak néhányan, akik fáradtabbak a válogatott találkozók okán, de mindet összegezve nem állunk rosszul" - szummázta a helyzetet a francia mester. Ez persze nem fedi teljesen a képet, hiszen Granit Xhaka, Aaron Ramsey és Danny Welbeck mellett a maródiak táborát gyarapítja Mesut Özil és Alexandre Lacazette is.

Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy az Arsenal idei nyolc góljából hat nem lép pályára a Köln ellen.

Ahogyan az Arsenal, úgy a Köln is a háta közepére kívánja ezt a mérkőzést. Mint ismert, az Ágyúsok hétvégén a Chelsea-hez látogatnak, de rangadót játszik a Köln is, ők a Borussia Dortmund vendégei lesznek. Noha Londonban sem lehetnek büszkék az eddigi szezonra, három mérkőzést követően a Köln még az első pontjaiért küzd a Bundesligában. Senkit ne érjen meglepetésként, ha a Kecskések tartalékosak lépnek majd pályára az Emiratesben, nekik lényegesen fontosabb ugyanis a bajnoki pontszerzés, ráadásul a továbbjutás vélhetően a BATE Boriszov és a Red Star Belgrád ellen dől majd el.

A Köln utoljára 1976-ban tudott nyerni angol csapat vendégeként, akkor a QPR-t győzték le 2-1-re.

Véleményünk szerint az Arsenal még tartalékosan is könnyedén behúzza a mérkőzést, így akkor sem lövünk mellé, ha bevállaljuk az 1.95-ös szorzójú hendikepet, de akik szeretnék pikánssá tenni a találkozót, ők megszavaznak egy gólt Olivier Giroud-nak 1.95-ös szorzóval.

[2621540] 2017-09-14 21:05:00 Arsenal - 1. FC Kölnx;