Bajnokok Ligája

Ha ezt megcsinálja a Celtic, akkor tényleg róluk beszél majd mindenki!

  • MVB80

Nem sok esélyt adnak a fogadóirodák a Celticnek a PSG ellen. De a skótok nincsenek berezelve a nyáron felturbózott ellenféltől.

Mikor, ha nem most? – tehetik fel a kérdést a PSG-szurkolók, akik joggal érezhetik, hogy Neymar és Kylian Mbappé érkezésével az utolsó hiányzó mozaikok is a helyükre kerültek, és így minden adott, hogy a csapat végre megkezdje a katari tulajdonos érkezése óta áhított európai hatalomátvételt.

„Neymar és Mbappé megszerzése új dimenzióba emelte a PSG-t, a legnagyobb európai klubok közé. Egy kis szerencsére szükségük lesz, de képesek lehetnek eljutni a legvégsőkig” – nyilatkozta a korábbi Arsenal-gólrekorder, a jelenleg szakkommentátorként dolgozó Ian Wright.

A PSG imponálóan kezdte a bajnokságot, mind az öt bajnokiját megnyerte, és ezeken 3,8 gólos átlagot produkált.

A prímet eddig egy régi arc, Edinson Cavani viszi, aki hetet szerzett a csapat 19 bajnoki góljából, de Neymar sem kezdett megilletődötten, ő is már négyszer volt eredményes.

Két francia lap, a Le Perisien és a L’Équipe is azt írja, bár Unai Emery a Metz elleni bajnokin a 4-2-3-1-es formációt próbálgatta, a Celtic ellen visszatér a 4-3-3-hoz, amelyben ismét szerephez jut a Metzben eltiltás miatt nem játszó Marco Veratti.

Ha a pályán is ekkora lesz az összhang, az nem sok jót jelent az ellenfeleknek

A vendégeknél Ángel Di María és Javier Pastore tartozik a sérültek táborába, két olyan játékos, akiknek a hiánya máshol komoly érvágást jelentene, de a PSG-nek olyan mély a kerete, hogy nélkülük is esélyesként léphetnek pályára Glasgow-ban.

Brendan Rodgers, a Celtic edzője azt mondta, az a céljuk, hogy sokkolják a világot egy olyan eredménnyel, amire mindenki felkapja a fejét.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy az emberek azt várják, hogy kikapjunk, de mi máshogy tekintünk a meccsre. Ezek azok a lehetőségek, amikor elérheted, hogy az egész világon rólad beszéljenek.

A hazai találkozók kiemelt fontossággal bírnak, és bár izgatottak vagyunk az ellenfél kiléte miatt, nem leszünk berezelve” – mondta a korábban a Liverpoolnál is dolgozó Rodgers.

Otthon néhány nagycsapatot már megtréfált a Celtic

Izgalmas este elé néz a mindössze 18 éves Anthony Ralston, a skót ifjoncnak szánják ugyanis azt a nem túl hálás feladatot, hogy fékezze meg Neymart. Ralston eddig mindössze négy tétmeccsen játszott a Celticben, de most neki kell a jobb oldalon rendet tartania, ami azt jelenti, hogy Mikael Lustig eggyel beljebb húzódik, és a védelem tengelyében kap szerepet. Rodgers nem áll jól a belső védőkből, mert Erik Sviatchenko és Dedryck Borata is sérült.

Csatárposzton is van egy nagy hiányzójuk a skótoknak, Moussa Dembélé ugyanis tavaly az összes sorozatot számolva 32 gólig jutott, úgyhogy őt nehéz lesz pótolni.

Ennek ellenére érdemes megfontolni a mindkét csapat lő gólt opciót, amely 1,75-ös oddson fogadható a n, nagyobb érték van benne, mint az 1,22-ért megjátszható PSG-sikerben.