Spanyol foci

Most már visszasírják Moratát a Real Madridnál

  • MVB80

Ronaldo eltiltott, Benzema és Bale egymást múlják alul, a fiatalok még nem képesek a hátukon vinni a csapatot. Nyáron pedig nem jött új támadó. Ezek állhatnak a Real rossz rajtjának hátterében.

Nem így képzelték a szezonkezdetet a Real Madridnál, amikor a csapat oda-vissza megfricskázta a Barcát a spanyol Szuperkupa-döntőben, még úgy tűnt, idén is tarolhat a tavasszal a bajnokságot és a BL-t is megnyerő csapat.

Cristiano Ronaldónak a Szuperkupa első felvonásán összeszedett kiállítása azonban sokba került a csapatnak, amely a Deportivót még legyalulta első számú gólgyárosa nélkül, a nem túl acélos Valencia, Levante duó ellen azonban csak egy-egy pontocskára futotta.

Bale rossz formája is benne van a Real két váratlan botlásában

Persze nem lehet csak Ronaldo hiányára visszavezetni a két blamát, az is hozzátartozik, hogy Zinedine Zidane-nak most nem jött be a rotálás (a Levante ellen például Luka Modric keretben sem volt, Isco pedig a kispadon kezdett), és immáron az is egyértelműnek tűnik, hogy kellett volna csatárt venni a nyáron.

Karim Benzema és Gareth Bale ugyanis egymás felülmúlva taszítják a kaput, a francia meg is sérült a Levante ellen, a walesi pedig hiába került háromszor is ziccerbe, mindegyiket kihagyta.

Most milyen jól jönne Álvaro Morata, aki tavaly kimaxolta a neki jutó időt, és a bajnokságban 15 gólt szerzett, majd 62 millió euróért elment a Chelsea-be, ahol szintén erősen kezdett, négy forduló alatt már háromszor volt eredményes.

Szintén távozott a Realtól az a Mariano Díaz, aki az előző szezonban csak 115 percet kapott Madridban, igaz, egy gólt így is szerzett. Most a Lyon alkalmazottja a dominikai támadó, aki öt kör alatt négyszer talált be a Ligue 1-ben, így Neymarral például holtversenyben áll, és csak Edinson Cavani és Radamel Falcao áll előtte a góllövőlistán, akik 7-7 gólt jegyeztek eddig.

Szóval ezt elbaltázta a Real, amely a bajnokságban a Real Sociedad és a Betis ellen nem számíthat Cére, úgyhogy Zidane abban bízik, hogy Bale végre belelendül, vagy hozzák magukat a fiatalok, a Valencia ellen duplázó Marco Asensio vagy a Levante ellen szemfüles gólt szerző Lucas Vázquez.

Ronaldo viszont a BL-ben már játszhat, és őt ismerve biztos hipermotivált, úgyhogy nem irigyeljük Sallai Roland új csapatát, a ciprusi APOEL-t.

1x2    
Real Madrid Döntetlen APOEL
1.04 12.00 29.00