Német foci

Gulácsiék rondíthatnak bele a Hamburg váratlanul jó rajtjába

  • MVB80

A Hamburg-Leipzig meccsel indul a Bundesliga 3. fordulója.

Utoljára 1974 őszén, vagyis idestova 43 éve történt olyan utoljára, hogy a Hamburg három győzelemmel kezdte a Bundesligát.

Most itt a lehetőség arra, hogy a HSV megismételje az akkori teljesítményét, hiszen az első két meccset kipipálta, az Augsburgot 1-0-ra, a Kölnt 3-1-re verte.

A mostani kiváló rajt különösen a tavalyi szenvedés fényében tűnik nagy szónak, hiszen akkor 12 forduló után mindössze négy pontja volt a Hamburgnak.

Amely most kőkemény teszt elé néz, hiszen az előző szezon ezüstérmese, a Leipzig látogat a Volksparkstadionba. Ahol az első és eddigi egyetlen látogatása meglehetősen emlékezetesre sikerült, hiszen tavaly 4-0-ra győztek Gulácsi Péterék, pedig a második félidő közepén még 0-0 volt az állás.

1x2    
Hamburg Döntetlen RB Leipzig
3.70 3.50 1.90

Igaz, a Hamburg alaposan visszavágott az otthoni zakóért, mert 3-0-ra nyert Lipcsében, ami akkor komoly meglepetést jelentett, mivel az újonc nagy harcban állt a Bayernnel az első helyért.

Gulácsi három gólt kapott eddig a mostani idényben

Ha ebből a két találkozóból indulunk ki, akkor a gólokban most is bízhatunk meg, és idén sem termeltek rosszul a csapatok, eddig hozzák a kettes átlagot.

Mindkét csapatban van egy-egy kiváló formában lévő csatár, a hazaiak hawaii származású csatára, Bobby Wood a Köln elleni bajnokin, és a Honduras elleni vb-selejtezőn is betalált, míg a lipcseieknél Timo Werner előbb a Freiburg ellen duplázott, majd a csehek és a norvégok elleni vb-selejtezőkön összesen három gólt szállított.

A Hamburgnak hátul lehetnek gondjai a Lipcse ellen, mivel Mergim Mavraj piros lapot kapott Kölnben, a másik belső védő, Bjarne Thoelke pedig sérült.

Rajtuk kívül két támadó középpályás, Aaron Hunt, valamint az első fordulóban a gólöröme közben megsérülő Nicolai Müller hiányzik majd

A lipcseieknél Marcel Sabitzer és Yussuf Poulsen tartozik a sérültek közé, de nélkülük sem gyenge Ralph Hasenhüttl kezdője, amelyben a már említett Werner meleltt Naby Keita, Erik Forsberg és a PSG-től igazolt Jean-Kévin Augustin is potenciális veszélyforrásnak számít az ellenfél kapuja előtt.

A két csapat egyébként már megkezdte az üzengetést a Twitteren, előbb a Leipzig emlékezett vissza a tavalyi 4-0-s kiütésre, majd erre válaszul a Hamburg is kirakta a 3-0-s meccs képeit.

[2543937] 2017-09-08 20:30:00 Hamburg - RasenBallsport Leipzigx;
now;54
2017-09-09;54
2017-09-10;54
239384