Angol foci

Az Arsenal-legenda szerint ennek sírás lesz a vége

  • MVB80

Tony Adams szerint Arsene Wengernek el kellett volna köszönnie a sikeres FA Kupa-döntő után.

Az Arsenal-szurkolók egy része egész tavasszal tüntetett a csapat edzője ellen, a 'Wenger out' feliratokat rendszeresen látni lehetett a meccseken, ennek ellenére az 1996 óta tartó románc nem szakadt meg, a francia újabb kétéves szerződést írt alá, vagyis maradt.

Viszont a csapat csúnyán beragadt a rajtnál, három meccsen csak három pontot kapart össze, így Wengerre ismét össztűz zúdul, főleg, hogy az átigazolási piacon sem törte össze magát a klub, pedig ráfért volna némi ráncfelvarrás a mostani keretre.

A klub korábbi játékosa és csapatkapitánya, a többek között négy bajnoki címet és három FA Kupát nyerő Tony Adams azt mondta, szerinte Wengernek tavasszal el kellett volna köszönnie.

„Mondhatjuk azt, hogy ha ennyire szeretett volna újabb két évet, akkor kapja meg ezt a két évet, de szerintem az lett volna az ideális, ha a Chelsea elleni győztes FA Kupa-döntő után elköszön. Így viszont sírás lesz a vége” – mondta Adams.

Pszichológusnak megfelelő volt Wenger, de Adams szerint edzőként nem ő a csúcs

A korábbi hatvanhatszoros válogatott azt is elárulta, a közös időszakuk alapján Wenger elsőrangú pszichológus volt, remekül kezelte a játékosokat, de nem tanult tőle semmit újat, így azt sem, hogyan kell védekezni. Tavasszal szóba került, hogy Adams szívesen visszatérne az Arsenalhoz, de úgy érezte, Wenger nem biztos, hogy elfogadná a véleményét.

„Ő annyira domináns személyiség, hogy nem hiszem, hogy értékelte volna, ha azt mondom neki, buta gólokat kapunk, úgyhogy most elviszem a védőinket, és kicsit gatyába rázom őket. Wenger alapvetően nem egy edző, sokkal inkább egy menedzser, úgyhogy ez volt a másik ok, amiért úgy éreztem, nem szeretné, ha együtt dolgoznánk”.

Szombaton itt a lehetőség a javításra az Arsenal számára, mivel a nullapontos Bournemouth látogat az Emiratesbe.

Ha újabb vereség csúszna be, akkor 1982 óta először fordulna elő, hogy az első négy bajnokiból hármat elszúr az Arsenal.

1x2    
Arsenal Döntetlen Bournemouth
1.35 4.80 7.50