Magyar foci

Ferencvárosi játékos lehet a gólkirály

  • varin

A fogadóirodák Davide Lanzafaméra szavaznak, ám mi Varga Rolandnak adnánk az aranycipőt.

Szusszanásnyi szünetet tart az NB I, a lettek valamint a portugálok elleni vb-selejtező okán a hétvégén nem rendeznek fordulót az OTP Bank Ligában. Hét fordulót követően a címvédő Honvéd és a trónkövetelő Videoton 14-14 ponttal áll az élen, igaz, a fehérváriak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. De lássuk, mi a helyzet a legjobb gólvadászoknál.

Ki lesz az NB I gólkirálya?
Davide Lanzafame (Honvéd) 3.50
Varga Roland (Ferencváros) 4.00
Danko Lazovics (Videoton) 4.50
Eppel Márton (Honvéd) 5.00
Marko Scsepovics (Videoton) 5.00

A góllövőlistát jelenleg Varga Roland és Davide Lanzafame vezeti öt góllal, míg négy találata van a diósgyőri Diego Velának, az újpesti Nagy Dánielnek, a fehérvári Danko Lazovicsnak és a kispestiek tavalyi gólkirályának, Eppel Mártonnak.

A halványzöld fogadóiroda szerint közülük is kerül majd az év aranycipőse, a két videotonos és két honvédos között azonban talán inkább Varga Roland négyszeres szorzójában van az érték. A zöld-fehéreknél Priskin Tamás igen gyengén kezdte a szezont, Varga viszont az Európa Ligában is villogott, ráadásul szenzációs rúgótechnikával rendelkezik és a szezon egyetlen megítélt büntetőjét is ő végezte el.

Érdekesség egyébként, hogy Eppel, Böde, Nikolics és Simon Attila révén az elmúlt négy szezon gólkirályát egyaránt magyar játékos adta, legutóbb 2013-ban Adamo Coulibaly nyert külföldiként aranycipőt.

11601#00