Átigazolás

Firenzéből érkezik a Milan új csatára

  • MVB80

Nikola Kalinic 15 gólt szerzett az előző idényben a Serie A-ban.

Igen komoly vérfrissítésen esett át a Milan, amely két igazán nagy nevet igazolt idén nyáron, Leonardo Bonucci a Juventustól érkezett, Lucas Biglia pedig a Laziótól, de Hakan Calhanoglu (Leverkusen), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg), Franck Kessié (Atalanta), André Silva (Porto) és Andrea Conti (Atalanta) sem tűnik rossz vételnek.

Azt tudni lehetett, hogy egy csatárt még szeretne igazolni a klub, korábban olyan nevek röpködtek, mint a Dortmund gólkirálya, Pierre-Emerick Aubameyang, a Torino olasz válogattja, Andrea Belotti, vagy a Chelsea-nél mellőzött Diego Costa, de a befutó végül úgy néz ki, Nikola Kalinic lesz.

A 29 éves horvát támadó az előző idényben 32 bajnokin 15 gólig jutott a Fiorentinában, amivel a Violák házi gólkirálya lett. Nem termelt rosszul az Európa Ligában sem, ahol hét találkozón ötször ünnepelhették a társak. 

Vincenzo Montella, a Milan edzője korábban úgy nyilatkozott, szüksége van egy olyan csatárra, akinek komoly tapasztalata van az olasz élvonalban, Kalinic személyében most megkapta.

A 35-szörös horvát válogatott 3 millió eurót keres majd a Milannál, amely 25 millió eurót fizet érte, ez a bónuszokkal együtt 30 millióig is felkúszhat.

A Milan nemcsak vesz, hanem elad is, mivel úgy néz ki, Carlos Bacca a Villarrealban folytatja. Az előző két bajnokságban összesen 31 gólt szállító kolumbiai csatár kölcsönbe kerülhet a spanyol csapathoz, amely most 2,5 millió eurót fizet érte, és jövő nyáron opciós joga lesz a megvásárlására további 15,5 millióért.

Szintén kölcsönbe távozhat az Európa Ligában a román Craiova elleni visszavágón gólt szerző Patrick Cutrone, a 19 éves támadóért több Serie A-csapat is sorban áll, köztük az a Crotone, amellyel a bajnoki nyitányon játszanak a piros-feketék.

Akikre csütörtökön is vár egy fontos meccs, a macedón Skendija ellen a tét az Európa Liga főtáblája.

1x2    
Milan Döntetlen Skendija
1.14 6.00 15.75