Olasz foci

Egy apró siker elég volt, hogy bepörögjenek a Milan-drukkerek

  • MVB80

Alakul a csapat, egyből belelkesedtek a Milan-szurkolók.

Fél Olaszország azt találgatja, mire lesz képes a Milan, amely elég komoly vérátömlesztésen esett át a nyáron, jött egy igazán nagy fogás, a Juventustól megszerzett Leonardo Bonucci személyében, valamint néhány ígéretes igazolás, velük pedig már egy ütős kezdő Vincenzo Montella rendelkezésére áll.

Nagy igazság, hogy sok jó játékosból még nem lesz erős csapat, úgyhogy Montellának lesz dolga, ráadásul az előző szezonban még jogosan takarózhatott azzal, hogy nem elég jó a keret a nagy célok eléréséhez, de mivel a Transfermarkt adatai alapján az új kínai tulaj nagyságrendileg 200 millió eurót költött az új arcokra, most már az eredménykényszerrel is meg kell majd birkóznia.

Rodríguez gólja miatt nagyon jó helyzetből várja a visszavágót a Milan

Mindenesetre a szurkolók ki vannak éhezve a sikerre, és ezt jól mutatja, hogy a csütörtöki, Craiova elleni Európa Liga-visszavágóra már 60 ezer jegy elkelt. Az első meccset az egyik új fiú, Ricardo Rodríguez góljával nyerte a Milan 1-0-ra, úgyhogy érthető, hogy az igazolások láttán egyre optimistább szurkolók úgy érezték, ott a helyük a San Siróban.

Augusztusban eddig csak háromszor regisztráltak 60 ezer fölötti létszámot a milánói szentélyben, a rekordot a 2009-es, Inter elleni derbi tartja, amelyen 78 467 néző látta a helyszínen, amint a kék-feketék darabokra szedik a Milant, 4-0-s kiütés lett a vége.

A második helyen a Crvena Zvezda elleni BL-selejtező áll 2006-ból 70 510 nézővel, a Milan 1-0-ra nyert otthon, és végül meg sem állt a BL-győzelemig!

Olyan szempontból is érthető a szurkolók lelkesedése, hogy a csapat több mint három éve nem szerepelt a nemzetközi porondon, utoljára az Atléticóval csapott össze a Milan még a 2014-es BL-nyolcaddöntőben, de annak csúnya vége lett, Simeone fiai Milánóban 1-0-ra, a Vicente Calderónban 4-1-re nyertek.

A bérleteladás is megugrott, tavaly összesen 16 450 ment el belőle, idén viszont már 21 ezer fölött jár a szám, ezzel sikerült megállítani a 2012 óta észlelhető csökkenő tendenciát.

Minden adott ahhoz, hogy a Milan ismét nagyot gurítson akár a Serie A-ban, akár az EL-ben, a Craiova ellen meccsen mindenesetre a hazai győzelemmel csak filléreket lehet keresni, mivel 1.15-ös szorzóval fogadható a -n.

1x2    
Milan Döntetlen Craiova
1.15 6.25 12.50