Tenisz

Nagy kaszálás kilátásban? - újabb amerikai siker jöhet Mexikóban

  • varin

Sam Querrey Acapulco után Los Cabosban is esélyesként indul.

Az amerikai keménypályás szezon elkezdődött, a következő napokban bőségesen rejt magában fogadási lehetőséget a teniszvilág. Mi azonban most kicsit délebbre, Los Cabosba kirándulunk, ahol szintén egy amerikai, Sam Querrey végső győzelme várható, méghozzá nem is rossz oddsért.

Fotó: Krindagan

Noha elsőre meglepő lehet, hogy az ország egyik legjobbja, a világranglista 24. nem Washingtonban kezdi meg a keménypályás szezont, olyan nagyon azért ne lepődjünk meg, hogy mégis a Kaliforniai-öbölben rendezett tornát választja. Egyrészt Santa Monica-iként neki lényegesen közelebb van Los Cabos, mint a főváros, másrészt pedig szép emlékei fűzhetik Mexikóhoz.

Néhány odds az első játéknapra
   
  1 2
Dzumhur-Daniel 1.55 2.10
Kokkinakis-Taifoe 1.95 1.70
Verdasco-Escobedo 1.30 3.00
Karlovic-Halys 1.35 2.65

Márciusban ugyanis Mexikóvárosban sikerült 500-as tornát nyernie Querrey-nek, ráadásul igen izmos névsoron gyalogolt át: Edmund, Goffin, Thiem, Kyrgios és Nadal is meghajoltak Sam előtt, ráadásul a veretes névsor ellenére csak két elveszített szett állt Querrey neve mellett. Habár a következő hetek nem sikerültek igazán jól, a wimbledoni elődöntő ismételten jelezte, nincs szó tartósabb formaingadozásról.

Ami a sorsolást illeti, igen kegyes volt az ég Querrey-vel. A nyolcaddöntőben először a kvalis King és a szabadkártyás Sanchez győztese következik, majd a további sorrend Verdasco, Karlovic és Berdych lehetnek papírforma szerint.

A horvát ellen 5-1, a spanyol ellen pedig 4-1 Querrey mérlege, tehát a döntőig papírforma szerint el kéne jusson.

A fináléban aztán jöhet Tomas Berdych, akinek szintén kikövezett útja van a döntőig, a cseh játékost maximum Ramos-Vinolas szorongathatja meg. Querrey motivációjával nem valószínű, hogy lesz gond, tavaly az első körben kiesett, így értékes pontokat szerezhet most.

Vérmérséklet kérdése, hogy ki melyik tippet szeretné megjátszani a kínálkozó két lehetőségből. Noha Berdych ellen underdog lenne Querrey, Mexikóvárosban nála négy magasabban jegyzett játékost is elintézett, de Wimbledonban is megszerezte Tsonga, valamint Murray skalpját.

Ezt nézve tehát bőven bevállalhatjuk a 6-szoros oddsot arra, hogy az amerikai nyeri a tornát, ám az óvatos duhajoknak talán még több érték kínálkozik abban, hogy a negyedik negyed lesz Querrey-é, ami lényegében csak Verdasco legyőzését jelentené.

hatharom.com
Tipp Odds Tét
Sam Querrey nyeri a tornát 6.00 3/10
Sam Querrey nyeri a negyedik negyedet 2.00 5/10