Bajnokok Ligája

Litvániába vagy Bulgáriába utazhat a Honvéd, ha túljut Korhutékon

  • MVB80

A Zalgiris Vilnius vagy a Ludogorec lehet a Honvéd ellenfele a BL-selejtező 3. körében. De ehhez még kell egy bravúr itthon.

Sokáig úgy tűnt, a nagy meglepetésre, de egyáltalán nem érdemtelenül bajnoki címet szerző Honvédnak mindössze egyetlen párharc adatik meg a nemzetközi porondon, de Davide Lanzafame szép fejese visszahozta a reményt a kispesti drukkerek számára.

Most már adott a feladat, hazai pályán, sajnos szurkolók nélkül kell kiharcolnia a Honvédnak a továbbjutást a Korhut Mihállyal felálló Hapoel Beer-Seva ellen. Akár egy bekkelős, csúnyácska, talált góllal elért 1-0- is tökéletes lenne a Honvédnak ahhoz, hogy bejusson a harmadik fordulóba.

Eppelre fontos feladat vár a visszavágón

Azt tudni lehetett, hogy a Honvéd-Hapoel párharc győztese az alábbi csapatok közül kap ellenfelet:
Olimpiakosz (görög)
Hibernians (máltai) vagy Salzburg (osztrák) (0-3-ról indul a visszavágó)
Zalgiris Vilnius (litván) vagy Ludogorec (bolgár) (2-1)
APOEL (ciprusi) vagy Dudelange (luxemburgi) (1-0)
Qarabag (azeri) vagy Samtredia (grúz) (5-0)

A sorsolás után kiderült, hogy Litvániába vagy Bulgáriába kell majd utaznia a Honvédnak, amennyiben összejön a bravúr, és sikerül kiejteni a Hapoelt. Az első meccsen meglepetésre a litvánok 2-1-re legyőzték az előző idényben BL-főtáblás Ludogorecet.

Ha a Honvéd érdekelt lesz a 3. körben, itthon játszik július 25-én vagy 26-án, a visszavágóra pedig augusztus 2-án vagy 3-án kerül sor.

Összejöhet egy magyar párharc is, mivel Nagy Dominik csapata, a lengyel Legia megkaphatja a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató Asztanát, amennyiben a kazahok megőrzik előnyüket a lett Jürmala ellen.

A Honvéd a visszavágó előtt lejátssza első NB I-es meccsét is, az ellenfél a Haladás lesz.

1x2    
Honvéd Döntetlen Haladás
1.75 3.50 4.50