Bajnokok Ligája

Honvéd-drukker nem lehet a Bozsikban, de 200 izraeli igen

  • MVB80

Zárt kapus lesz a Honvéd hazai meccse a BL-selejtezőben, de 200 vendégdrukker ott lehet a lelátón.

Egy csapatunk már bejutott az Európa Liga második selejtezőkörébe, hiszen a Videoton átverekedte magát a máltai Balzanon, és ha elsőre ironikusnak is hathat ez a mondat, jegyezzük meg, hogy a skót Rangers például a világhírűnek épp nem nevezhető luxemburgi Progrés Niderkorn ellen tudott elvérezni az első körben, jelezve, mennyire sűrű a mezőny.

Csütörtökön a Lettországba látogató Fradiért, valamint a komoly összeomlás után talpra állni készülő Vasasért szoríthatunk, majd jövő héten már a bajnokcsapat is színre lép.

A Honvéd eleve nem kaphatott könnyű ellenfelet, és az izraeli Hapoel Beer-Seva a tavalyi idényben az Európa Ligában igazolta, hogy veszélyes csapat, amikor az Intert és a Southamptont megelőzve továbbjutott a csoportjából.

A kispesti tábor helye ezúttal üresen árválkodik majd

A Transfermarkt nevű oldal 12,78 millió euróra teszi a Hapoel-játékosok összeértékét, ez jócskán veri a Honvédét (7,35 millió), de ez önmagában nem számít sokat, a fontos dolgok úgyis a pályán dőlnek majd el. A kispestiek idegenben kezdenek július 12-én, egy héttel később pedig a Bozsik-stadionban fogadják Korhut Mihály és társait.

A Honvéd egy korábbi büntetés miatt két hazai meccsét is zárt kapu előtt kénytelen lejátszani, ám a csapat honlapja azt írja, az Európai Labdarúgó Szövetség június 27-én megjelent fegyelmi szabályzatának 73. pontja értelmében a rendező klub köteles a vendégcsapat 75 küldöttének (játékosok, edzők, vezetők), és kétszáz szurkolójának belépést biztosítani a stadionba.

Az izraeli klub a hírek szerint már meg is kezdte a 200 jegy árusítását, a Honvéd-drukkerek meg rághatják a kefét, nem elég, hogy nem láthatják, ahogy csapatuk 24 év után ismét a legrangosabb sorozatban szerepel, de még azt is el kell viselniük, hogy a zárt kapus meccsen az ellenféltől lehetnek bent szurkolók.

Az internetes szervezkedést látva a kispesti tábor nem fogja magára hagyni Eppeléket, és Beer-Sevában segíteni fogják őket buzdításukkal a lelátóról, meglátjuk, mire lesz ez elég.

1x2    
Hapoel Beer-Seva Döntetlen Honvéd
1.50 3.70 5.75