Női kézilabda

A vb legnagyobb favoritjával egy csoportban a magyarok

megosztom

Többek között a címvédő Norvégiával került azonos csoportba a magyar női kézilabda-válogatott a decemberi, németországi világbajnokságon.

A vb- és Eb-aranyérmes, olimpiai harmadik Norvégia mellett Svédország, Csehország, Lengyelország és Argentína lesz Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapatának ellenfele. A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe. A magyar érdekeltségű B csoport mérkőzéseit Bietigheim-Bissingenben rendezik, az innen továbbjutók az A-csoportból kapnak ellenfelet.

"A 6. kalapból szerettem volna elkerülni a szabadkártyás lengyeleket, így nem örülök, hogy egy könnyebben legyőzhető csapat helyett őket kaptuk. A többi kalapból olyan ellenfelek kerültek a B-csoportba, amelyeknél erősebbeket és gyengébbeket is sorsolhattak volna számunkra, a norvégok erejét megtapasztaltuk az Eb-n, a svédeket sem tartom legyőzhetetlennek, a cseheknek pedig kifejezetten örülök, hiszen teljesen más helyzetben futunk neki a meccsnek, mint tavaly, amikor elhittük, hogy gyengébbek nálunk, most viszont pontosan tudjuk, mire számíthatunk ellenük. Semmiképpen sem szerettem volna, ha a D-csoportba kerülünk, hiszen ott szerepel a holland csapat, amelyet pillanatnyilag a legerősebbnek tartok a világon, valamint a házigazda német együttes, így összességében nem olyan rossz a csoportbeosztásunk" - kommentálta a sorsolást Kim Rasmussen, a magyar válogatott dán szövetségi kapitánya. 

A csoportok, a vb (december 1-17.) honlapja alapján:
A csoport: Franciaország, Románia, Spanyolország, Szlovénia, Angola, Paraguay
B csoport: Norvégia, Svédország, Csehország, Magyarország, Argentína, Lengyelország
C csoport: Dánia, Oroszország, Brazília, Montenegró, Japán, Tunézia
D csoport: Hollandia, Németország, Szerbia, Koreai Köztársaság, Kína, Kamerun

A    még nem kínál szorzókat a decemberi világbajnokságra, az egyik angol fogadóiroda azonban már igen. A szorzók alapján a norvégok számítanak a vb első számú esélyeseinek, az északiak végső sikere pénzünk 2.20-szorosát fizeti jelenleg, míg a magyar válogatott aranyérme 23-szoros kasszát érne. 

Ki nyeri a világbajnokságot?
Norvégia 2.20
Oroszország 6.00
Franciaország 8.00
Hollandia 8.00
Dánia 15.00
Brazília 15.00
Románia 16.00
Spanyolország 16.00
Svédország 18.00
Németország 21.00
Magyarország 23.00

 

megosztom