Bajnokok Ligája

Ezeket a tippeket érdemes megfontolni a Barca-Juvén!

Szerda este a Barcelona háromgólos hátrányból próbálna fordítani a Juventus ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A csúcsrangadó előtt megnéztük, milyen speciális fogadásokon lehet érdemes elgondolkozni.

Fotó: uefa.com

Barcelonában a PSG elleni csoda megismétlésében, Torinóban pedig a realitásban bíznak a drukkerek a szerda esti Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt. Az egy héttel ezelőtti mérkőzésen az Öreg Hölgy Paulo Dybala vezetésével 3-0-s győzelmet aratott, amivel tulajdonképpen fél lábbal már a legjobb négy között érezheti magát, a fogadóirodák szorzói legalábbis ezt súgják.

Persze egy olyan csapatot, amelyben Messik és Neymarok szaladgálnak, nagy hiba lenne lebecsülni, és bizony a 90 ezres Nou Camp atmoszférájához sem nagyon hasonlítható egyetlen más aréna hangulata sem. Éppen ezért az olaszok igen óvatosan, ugyanakkor magabiztosan fogalmaztak a meccs előtt, Massimo Allegri vezetőedző legnagyobb problémája Dybala egészségügyi állapota lehet, a fiatal argentin vélhetően pályára lép majd, annak ellenére, hogy a hétvégi bajnokin le kellett cseréni bokasérülése miatt.

1x2    
Barcelona Döntetlen Juventus
1.43 4.70 5.90

Ami a Barcelonát illeti, visszatérhet  a középpályára eltiltásából Sergio Busquets, Aleix Vidal és Rafinha viszont továbbra is maródi. Luis Enrique az első meccs után nem volt elragadtatva Javier Mascherano teljesítményétől és mivel az argentin védő nincs 100 százalékos állapotban, könnyen lehet, hogy csak a kispadon találja majd magát. Persze Barcelonában minden az MSN-trióról szól, és mivel mind a három ász bevethető, most is tőlük várja mindenki a csodát.
fotó: fifa.com

Mire lehet érdemes fogadni?

Na, de most nézzük mit mondanak a bukmékerek. A magyar fogadóirodánál Barcelona győzelemre számítanak, hiszen Messiék sikerére 1.43-as oddson fogadhatunk, míg a Juventus hatszoros pénzért pakolható. A mérkőzés tétjére való tekintettel a Tippmixen is bővítettek a kínálatot, így számos olyan dologra lehet fogadást kötni, amelyre alapesetben nem. Ezekből próbáltunk meg szemezgetni.

Lionel Messi szerez gólt? -  Igen@1.55

 

A Barcelona ötszörös aranylabdásának vállát óriási teher nyomja, hiszen minden drukker elsősorban tőle várja a megváltást. Az argentin támadó a hétvégén egy duplával melegített a BL-re, amelynek góllövőlistáját 11 találattal egyébként vezeti is. Messinek a Nou Campban megy igazán jól a játék, a PSG elleni hatosból is kivette a részét egy góllal, világsztár olasz védők ide vagy oda, a Bolhában mindig benne van egy gól.

Sárgalap-szám - Több, mint 5,5@1.80

 

A tét nem lesz kicsi, így a feszültség garantált. Az olasz bajnok játékosai nem fognak megijedni egy-két taktikai faulttól, a barcások pedig könnyen lehet, hogy megpróbálják presszió alá helyezni a játékvezetőt és ezzel párhuzamosan minél több szabálytalanságot kiharcolni az ellenféltől. Az odavágón 7 sárga kártyát osztott ki a játékvezető, a szerdai meccsen dirigáló Björn Kuipers sem szokott fukarkodni a lapokkal, az idei kiírásban 4 meccset kapott, átlagosan pedig 5 sárgát osztott ki meccsenként. A Barcelona soraiban Neymar, Piqué, Rakitic és Suárez hagyná ki az elődöntőt egy sárga esetén, a Juventusnál Cuadrado, Mandzukic és Khedira veszélyeztetett.

Lesz 11-es? - Igen@3.25

 

Több, mint háromszoros szorzóért ez a fogadás is megérhet egy próbát. A Nou Campban a Barcelona óriási nyomás alá képes helyezni a játékvezetőket és az ellenfelet is, Neymar, Messi vagy Suárez pedig egy az egyben életveszélyes. Ja, és a PSG ellen két tizenegyest is kapott a Barcelona...

Lesz kiállítás? - Igen@3.25

 

Ahogy fentebb is írtuk, nagy lesz a feszültség és vélhetően az iram is, Kuipers pedig egy sokat látott, rutinos játékvezető. Ha jogos lesz a lap, nem tétovázik majd, ugyanakkor kedden is láthattunk Kassai Viktor esetében, hogy a hibafaktor is erősen benne van a pakliban.

Hazai csapat gólszám - Több, mint 2,5@2.05

 

Ha megvalósul Luis Enrique terve és a Barca már az első percekben beveszi Buffon kapuját, akkor a gránátvörös-kékek eljuthatnak három találatig. A katalánok trénere úgy számol, hogy a továbbjutáshoz öt rúgott gólra lesz szükségük, így nagyon erős támadójátékot vár fiaitól. Persze a mindenkori olasz bajnokcsapatnak öt gólt rúgni, az közel a lehetetlen kategória, de a Barcelona under 2,5 gólra kínált 1.60-os szorzóban nincs túl sok érték. Akkor már inkább az over.

Melyik félidőben lesz több gól? - 2. félidőben@1.90

 

A Juventus számára egyértelműen az lehet a cél, hogy a lehető legtovább kihúzza kapott gól nélkül. Az olaszok éppen ezért kontrajátékra rendezkednek majd be, és ahol lehet, tördelni fogják a Barca játékát. Ha az első játékrészben nem jönnek a gólok, a fordulás után - pláne a továbbjutás kérdésének eldőlése esetén - lazulhat a védelmek figyelme.


A Barcelona hazai környezetben talán a világ legerősebb csapatának számít, a Juventus ugyanakkor az első találkozón is bizonyította, hogy mennyire egyben van, és fizikailag valamint mentálisan is csúcsformát mutatott. A Barcelona számára a továbbjutáshoz egy újabb sporttörténelmi csodára lenne szükség, de hogy Lionel Messiéknek sikerül-e egy hónapon belül még egy földöntúli bravúrt bemutatniuk, az néhány óra múlva kiderül.

A 20 óra 45 perckor kezdődő Barcelona - Juventus találkozót az M4Sport élőben közvetíti!

Barcelona#esp-barcelona#5
Juventus#ita-juventus#5
[2476773] 2017-04-19 20:45:00 Barcelona - Juventusx
[2476773] 2017-04-19 20:45:00 Barcelona - Juventusx;

Tippelj a BL-meccsekre a Tippkirályban!