Bajnokok Ligája

A Dortmund még bizakodhat, a Leicester már kiesett?

A fogadóirodák szorzói alapján mind a négy párharc lefutottnak tűnik a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Akik eddig nem vették komolyan a Monacót, azoknak ideje lesz elismerni, hogy a francia csapat elképesztő teljesítményt nyújt a Bajnokok Ligájában, a Manchester City kiejtése után a Borussia Dortmund elleni negyeddöntőben is fittyet hányt az esélyekre.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy a keddi robbantás után fair döntés volt-e az UEFA részéről, hogy szerdán játszatta le a negyeddöntő első felvonását, mindenesetre a dortmundi játékosokon érződött, hogy még a történtek hatása alatt állnak.

Már a meccs előtt látszott az arcokon, hogy nincs minden rendben

A Monaco viszont a szokásos formáját hozta, Kylian Mbappe pedig újabb bizonyítékát adta, hogy hatalmas potenciál van benne, két gólt is szerzett, és bár az elsőnél lesen állt, a másodiknál a labdaszerzés után úgy fejezte be az akciót, mintha nem 18 éves lenne, hanem egy rutinos veterán.

Utolsó 12 meccsén 14 gólt szerzett, ez idő alatt csak a bayernes Robert Lewandowski volt eredményesebb nála.

A játékát látva nagyon nehéz lesz őt megtartania a Monacónak, az előnye viszont kitarthat a nagyhercegség csapatának, és az oddsok is erről árulkodnak, 1.25-1.30 körül adják Falcaóék továbbjutását, míg a Dortmundét jócskán hármas szorzó fölött.

A szerdai játéknap rangadóján a Real akár kétgólos hátrányba is kerülhetett volna az első félidőben, de Vidal a kaput sem találta el büntetőből, aztán Cristiano Ronaldo egyenlítése után Javi Martínez kiállítása megpecsételte a Bayern sorsát.

Neuer bravúrjai egy ideig még életben tartották a németek esélyeit, de aztán a rengeteg helyzetből egyet kihasznált a Real, amely ezzel előnyről kezdheti a Benabéuban esedékes második meccset. A madridiak csapatkapitánya, Sergio Ramos diplomatikusan úgy nyilatkozott, hogy a párharc még nem dőlt el, és Carlo Ancelotti is igyekezett optimizmust sugározni, amikor azt mondta, hogy a Bayern még nem halt meg.

A címvédő Realt a fogadóirodák szinte már a négy között látják, erről árulkodik az 1.20-as odds, de ha Hummels és Lewandowski visszatér, a Bayern nem esélytelen a visszavágón, annak ellenére, hogy többet fizetne a továbbjutása (4.25-4.33), mint a Dortmundé, pedig ugyanúgy eggyel kapott ki.

Szintén mínusz egyről indul a Leicester, amely egy vitatott büntetővel kapott ki az Atléticótól, a visszajátszás alapján egyértelműnek tűnt, hogy Griezmann-nal a 16-oson kívül szabálytalankodtak. Videobíró nincs, úgyhogy maradt az a döntés, amit a bíró hozott, Griezmann pedig bevágta a tizenegyest, de a hátralévő időben újabb gól már nem született.

Bár a Leicester hat győzelem után most kétszer is kikapott, az angol csapat otthon már a Sevillát is meglepte, és az Atlético ellen sem teljesen sansztalan, annak ellenére, hogy a bukik szerint lefutottnak tűnik a visszavágó.

Az angol bajnok elődöntőbe jutását 5.25-ös és 6.50-es oddsszal adja az általunk megnézett két fogadóiroda, az Atlético esetében viszont jóval kisebb az eltérés (1.11-1.14).

A Leicester magas szorzója akkor tűnik igazán érdekesnek, ha összehasonlítjuk azzal, hogy a Torinóban lenullázott, és a Nou Campban háromgólos hátrányból induló Barcelona újabb csodája 5.25, illetve 6-szoros szorzóval fogadható meg. Pedig érzésünk szerint ezt a 0-3-at sokkal nehezebb feladat eltüntetni, mint a párizsi 0-4-et.

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?
   
Real Madrid 2.95
Juventus 4.00
Atlético Madrid 5.25
Monaco 9.50
Bayern München  11.50
Barcelona  16.50
Dortmund 25.00
Leicester 41.00