Bajnokok Ligája

Nagy bajban a Dortmund és a Bayern, helyzetben az Atlético

Mindkét német sztárcsapat hátrányba került már az odavágón, a továbbjutáshoz idegenben kell bravúrgyőzelmet aratniuk. Az Atlético hozta a kötelezőt, de csak minimális előnnyel utazhat Angliába.

A Monaco jó úton van afelé, hogy 2004 után ismét az elődöntőig jusson a BL-ben

Dortmund - Monaco 2-3

A keddről szerdára halasztott mérkőzés nagy kérdése az volt, hogy a terrortámadást elszenvedő dortmundi csapat miként tudja feldolgozni a szörnyű eseményeket. Nos, a választ megkaptuk, Thomas Tuchel fiai az első félidőt nagyon elszúrták, a Monaco pedig köszönte szépen és kétgólos előnyre tett szert úgy, hogy még egy büntetőt is kihagyott. A BvB a fordulás után magasabb fokozatba kapcsolt és Kagawa 84. percben szerzett góljával 3-2-re módosította a végeredményt, ami ugyan nem néz ki jól német szemszögből, ám mégis jelent némi reményt a továbbjutás szempontjából.

A mérkőzés összefoglalója:

Ronaldo 100. európai kupagólját szerezte szerdán

Bayern München - Real Madrid 1-2

A játéknap leginkább várt mérkőzésén a Bayern München és a Real Madrid feszült egymásnak. A bajoroknál Robert Lewandowski és Mats Hummels, míg a vendégeknél Pepe és Raphael Varane nem volt ott a kezdőcsapatban a kulcsemberek közül. A meccset inkább a hazaiak kezdték intenzívebben, ám az első nagy helyzetet a Real Madrid dolgozta ki, Benzema fejesénél a kapuba visszatérő Manuel Neuer óriási bravúrral hárított. Nem sokkal később azonban egy szöglet után megszerezte a vezetést a német bajnok, a jobboldali szöglet után Arturo Vidal fejelt közelről a léc alá (1-0).

A vezető gól után sem sokat változott a játék képe, de Cristiano Ronaldo távoli lövésénél Neuernak újabb szép hárítást kellett bemutatnia. Mikor már úgy tűnt, hogy 1-0-val vonulnak szünetre a csapatok, az olasz Rizzoli játékvezető egy meglehetősen vitatható kezezés miatt büntető fújt a Bayernek, azonban Vidal az ész helyett az erőt választotta és kísérlete jócskán a kapu fölé szállt.

A második félidőben nagyot fordult a világ a csapatokkal. A 47. percben Cristiano Ronaldo Dani Carvajal jobb oldali beadását kapásból bepörgette a hosszú oldalra, így 2-0 helyett 1-1 lett az eredmény.

A bekapott gól után a Bayern tempót akart növelni, ám a bajorok játékába sok hiba csúszott, a Real pedig egyre jobban kihasználta a kontrákra nyíló lehetőségeket. A mérkőzés fordulópontja a 61. percben érkezett el, amikor is Javi Martínez második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott. Az amúgy is aktívabb spanyol gárda emberelőnyben még veszélyesebbé vált, és ha nem Neuer áll a müncheni kapuban, egy nagyarányú vendéggyőzelem is lehetett volna a vége.

A mérkőzés végeredményét végül Cristiano Ronaldo állította be a 77. percben, a portugál klasszis gólja pedig nemcsak csapatának jelentett rendkívül sokat, hanem a támadónak is, ugyanis ez volt CR7 100 európai kupagólja. A slusszpoén a 91. percben jöhetett volna, miután Sergio Ramos fejjel vette be a németek kapuját, ám a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.

A jövő héten esedékes visszavágó előtt a továbbjutás favoritja egyértelműen a Real Madrid, azonban a Bayern Lewandowskival a soraiban képes lehet két gólt szerezni a spanyol fővárosban, így azért teljesen még ez a párharc sem dőlt el.

A teltházas Calderónban csak egy gól esett

Atlético Madrid - Leicester City 1-0

Az Atlético Madrid - Leicester City találkozón Antonie Griezmann büntetője döntötte el az odavágót, ám a visszajátszásból is tökéletesen látható, hogy a játékvezető komoly hibát követett el, mivel az ominózus szabálytalanság a büntetőterületen kívül történt. Az 1-0-s eredmény tökéletes az Atlético számára, a Leicesternek a visszavágón minimum két rúgott gólra lesz szüksége, ha a rendes játékidőben szeretné kiharcolni az elődöntős szereplést.

2017-04-12;42