Magyar foci

Komoly áldozatokkal járt a Vasas hétvégi bravúrja

  • MVB80

Két rangadóval folytatódik kedden az NB I, a listavezető Honvéd a Diósgyőr vendége lesz Mezőkövesden, a Vasas pedig Kispesten fogadja az Újpestet.

Az angyalföldiek drámai csatában verték szombaton a Videotont, de a siker komoly áldozatokkal járt, és a csapat honlapja azt írja, a lilák ellen sérülés, valamint eltiltás miatt 6-7 játékosára sem számíthat Michael Oennning.

A felcsúti meccset kilenc emberrel fejezte be a Vasas, Szabó Zsolt Hangya Szilvesztert és James Manjrekart is lezavarta, ők biztosan nem húzhatnak stoplist kedd este.

1x2    
Vasas Döntetlen Újpest
2.30 3.20 3.00

A Vasas még harcol azért, hogy a fegyelmi bizottság ne büntessen meg súlyosan Hangyát, szerintük nem helytálló, hogy a szélső megütötte volna a Videoton szerb csatárát, a vele együtt kiállított Danko Lazovicot.

A védelem egyik vezére, Vaskó Tamás az ötödik sárga lapját szedte be, így eltiltás miatt ő is pihen, ahogyan valószínűleg ez a sors vár a combsérüléséből még nem teljesen felépült Korcsmár Zsoltra is.

A hétvégi bravúr lendületet adhat a Vasasnak (Fotó: MTI/Marjai János)

Remili Mohamed látványos gólt csavart szabadrúgásból a Vidinek, de aztán rúgást kapott, és le kellett cserélni, az ő játéka egyelőre kérdéses, a korábban vakbélműtéten átesett Vida Máté azonban elképzelhető, hogy visszatér. Az ukrán csatár, Jevgeny Pavlov sem egészséges, őt Achilles-ín-sérülése száműzheti a lelátóra.

A két fővárosi csapat idénybeli két bajnokija közül egyet sem tudott megnyerni a Vasas, előbb vendégként győzött 1-0-ra az Újpest, majd a novemberi találkozó 2-2-re végződött.

A kupában viszont sikerült visszavágniuk az angyalföldieknek, aki 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal kerültek be az elődöntőbe. Este kiderül, ki örülhet a két csapat 174. párharca után.

[2295555] 2017-04-11 18:00:00 Vasas - Újpestx;
now;212
2017-04-12;212
209575