Olasz foci

A Real ellen nem sikerült, de nekimennek a Juvénak is

  • MVB80

Az utóbbi évek legnagyobb bravúrja lenne, ha a Napoli kétgólos hátrányból döntőbe tudna jutni a Juventus ellen az olasz kupában.

Egy döntős kiléte már ismert az olasz kupában, a Lazio a visszavágót végig kézben tartva egy 3-2-es vereséget is megengedhetett magának, hiszen így is bejutott a júniusi döntőbe.

Immobiléék ellenfele a Napoli vagy a Juventus lesz, a két csapat vasárnap már találkozott egymással, és azt a meccset hatalmas hisztéria övezte, hiszen a Nápolyból gólkirályként, 90 millió euróért távozó Higuaín először tért vissza a városba, ahol hősből közellenség lett.

1x2    
Napoli Döntetlen Juventus
2.05 3.25 3.10

Az argentin csatár ezúttal nem talált be korábbi csapatának – az őszi bajnokin és a kupaelődöntő első felvonásán már megtette -, helyette Khedira szállította a Juve gólját, amire Hamsik válaszolt, az 1-1-es eredménnyel a Napoli nem megy sokra, a címvédőnek viszont ez is belefér.

„Hiába ugyanaz az ellenfél, teljesen más a két mérkőzés. Az a célunk, hogy sorozatban a harmadik évben is kupadöntőt játsszunk, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű kiharcolni. A Napoli megkeserítette az életünket vasárnap, de mi is sok hibát követtünk el. Az biztos, hogy gólt kell szereznünk ahhoz, hogy összejöjjön a döntő, hiába indulunk 3-1-ről, nem ülhetünk a babérjainkon” – nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Juventus edzője.

A vendégeknél nem játszhat a vasárnap térdsérülést szenvedő Mandzukic, aki helyett Alex Sandro, Sturaro vagy Cuadrado kerülhet a kezdőbe. Buffon pihenőt kap, így Neto védi majd a Juve kapuját, és Allegri azt a lehetőséget sem zárta ki, hogy hét-nyolc helyen változtat a vasárnapi kezdőcsapaton, amely így nézett ki: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Asamoah – Marchisio, Khedira – Lemina, Pjanic, Mandzukic – Higuaín.

Dybala nem játszott a hétvégén, most viszont az első perctől pályán lehet, ami nem jó jel a nápolyiaknak, tekintve, hogy az első meccsen duplázni tudott.

A kér csapat négyszer találkozott eddig a kupában a nápolyiak pályaválasztásával, két hazai siker mellett egy döntetlen és egy Juve-győzelem került a statisztikába, 1999-ben Kovacecic és Pippo Inzaghi góljaival lett 3-1 a vége a torinóiaknak.

A Napoli 2012-ben és 2014-ben is meg tudta fordítani az elődöntőt, először a Sienát ütötte ki 3-2-es összesítéssel, majd két évvel később 3-0-ra győzött otthon, miután előtte 3-2-re kikapott Rómában – végül pedig mindkét döntőt megnyerte.

Higuaínt most sem fogják éljenezni

A Juve viszont 2002 óta nem vérzett el, ha megnyerte az első meccset, akkor viszont nagyon fájhatott neki a bukás, mivel a döntőt 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal nyerte meg a Parma.

A Juventus január 15-e óta veretlen, és azóta nem fordult elő vele, hogy egynél több gólt engedett volna az ellenfélnek, úgyhogy a Napolinak valami extrát kellene nyújtania.

Ami szintén figyelemreméltó adat, hogy a Milan elleni 1-0-s zakó óta sorozatban 12 idegenbeli mérkőzésen szerzett gólt a Juventus, míg a Napoli odahaza az utolsó 12 meccséből csak négyet tudott lehozni nullára. Hamsik és társai a Real Madrid elleni BL-visszavágót is 1-3-ról kezdték, vezettek is 1-0-ra, de végül a spanyolok nyertek 3-1-re. Hasonló forgatókönyvre most is van esély, bár ezt senki nem szeretné Nápolyban.

[2449186] 2017-04-05 20:45:00 Napoli - Juventusx;