Bajnokok Ligája

A Leicester megfordította, a Juve lekocogta - videók

Az angol bajnokságban a kiesés elöl menekülő Leicester folytatta jó sorozatát és 2-0-s győzelmével kiejtette a Sevillát. A Juventus kettős sikerrel lépett tovább a Portón.

Morgan gólja és az óriási öröm - a Leicester Európa legjobb nyolc csapata között / facebook

Leicester City - Sevilla

Claudio Ranieri leváltása óta megtáltosodó Leicester City számára már egy 1-0-s győzelem is elegendő lett volna a továbbjutáshoz, miután az első meccsen 2-1-es vereséget szenvedett Sevillában. Az angol bajnok azonban semmit nem bízott a véletlenre és taktikus játékkal 2-0-val lehozta a visszavágót, így bejutott a legjobb nyolc csapat közé a Bajnokok Ligájában.

A Leicester az első félidő közepén a középhátvéd Wes Morgan góljával szerezte meg a vezetést, majd a fordulás után Albrighton duplázta meg a Rókák előnyét. A Sevilla számára innentől kezdve nem volt választási lehetőség, nyomni kellett a gázpedált, ám az andalúzok ezen az estén enerváltan és feszülten játszottak, veszélyesen viszont már kevésbé. Escudénak ugyan volt egy óriási kapufája, ám a nagy akarásnak nyögés lett a vége, Samir Nasri második sárga lapja miatt a 74. percben emberhátrányba kerültek a vendégek, ekkor pedig úgy tűnt, pontot tehetünk a meccs végére.

A Sevilla azonban kapott még egy esélyt, Schmeichel kapus rossz kijövetele után büntetőhöz jutottak a spanyolok, ám N'Zonzi kísérleténél javított a dán hálóőr, a pocsékul elvégzett lövést simán fogta, így maradt a 2-0. A hajrá már egy őrült adok-kapokba csapott át, a Leicester több alkalommal is ziccerig játszotta magát, ám a végeredmény már nem változott, így már biztosan van angol a legjobb nyolc között.

[2422879] 2017-03-14 20:45:00 Leicester - Sevillax
[2422879] 2017-03-14 20:45:00 Leicester - Sevillax;

Dybala büntetője elegendő volt a Juventusnak / facebook

Juventus - Porto

Az első mérkőzésen elért 2-0-s győzelemnek köszönhetően a Juventusnak nem sok izgulni valója maradt a torinói visszavágóra, ennek ellenére Massimo Allegri semmit nem akart a véletlenre bízni, és a lehetőségeihez képest a legjobb összeállításban küldte pályára övéit.

Bár a Portónak nagy szüksége lett volna egy korai gólra, az első játékrészben a zebramezesek játszottak intenzívebben, ám hiába próbálkoztak Higuaínék 11 kapura lövéssel, sokáig úgy tűnt, 0-0-val mennek pihenőre a csapatok. A 40. percben aztán minden lényegi kérdés eldőlt - ha volt a meccs előtt egyáltalán - előbb Alex Sandro fejese ért kis híján gólt, majd Pereira kezezése miatt büntetőhöz jutott a Juve, piros laphoz a Porto. A jogosan megítélt tizenegyest Dybala bevágta, így a Juve 1-0-val ment a szünetre, összesítésben pedig már három gól volt az olaszok fórja.

A második játékrész ennek szellemében telt el, felejthető 45 percet láthattunk, az Öreg Hölgy csak a mérkőzés utolsó harmadában próbált meg szurkolói kedvére tenni, de több gólt már nem szerzett, így soványka, ám de elégséges győzelelmével ott van a negyeddöntőben.

[2422878] 2017-03-14 20:45:00 Juventus - FC Portox
[2422878] 2017-03-14 20:45:00 Juventus - FC Portox;