Olasz foci

Ha csak a 10 százalékát megfogadtam volna Totti tanácsainak - Cassano

  • MVB80

Antonio Cassano a két lábon járó példája annak, milyen az, amikor az ember istenáldotta tehetséggel van megáldva, mégsem tudja kihozni azt magából, amire a tudása alapján hivatott.

A 34 éves olasz fenegyerek Bariból indulva játszott a Romában, a Real Madridban, a Sampdoriában, a Milanban és az Interben is, nyert olasz és spanyol bajnokságot, valamint mindkét ligában Szuperkupát, mégis hiányérzete lehet, ha visszatekint a karrierjére.

Cassano az előző idényben 24 meccsen szerepelt a Sampdoriában, ezeken 2 gólig jutott, jelenleg azonban szabadon igazolhatónak számít, ám nem kapkodnak érte két kézzel a csapatok. Egy most megjelent interjúban a balhéiról is ismert Cassano azt mondta magáról, megváltozott, mert már sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb, mint korábban.

„Szeretnék még játszani, mert a családom után a futball jelenti számomra az életet. Az utóbbi időben is keményen edzettem, és először fordul elő, hogy sikerült fél éven keresztül megtartani a versenysúlyom akkor is, amikor nem játszottam” – mondta Cassano.

19 éves volt, amikor az akkor címvédőnek számító Roma elvitte szülővárosából, Bariból az ifjú tehetséget, akit egyébként a Juventus is hívott. „Csodáltam Tottit, és óriási élmény volt, hogy vele játszhattam. Ő egy igazán szerény srác, aki nagyon barátságos volt velem. Amikor Rómába kerültem, az első pár hónapban a szüleinél laktam, úgyhogy hamar otthon éreztem magam a városban.

Ha csak a tíz százalékát megfogadtam volna Totti tanácsainak, teljesen más irányt vett volna a karrierem. Ha rá hallgattam volna, akkor még 10-15 évig a Románál maradok. Az volt a legjobb dolog a pályafutásomban, mikor csapattársak voltunk, elég volt csak összenéznünk, és tudtuk, mire gondol a másik a pályán”.

Amikor még Totti és Cassano együtt örült a Roma góljainak

Cassano elárulta, a legnagyobb hibát akkor követte el, amikor a Real Madridhoz igazolt, az ott töltött másfél év alatt mindent lerombolt, amit addig felépített. 2007-ben megint bejelentkezett érte a Juventus, amely ekkor éppen a Serie B-ben szerepelt a calciopoliban kiszabott büntetés miatt, Cassano azonban inkább a Sampdoriát választotta.

„A Juve olyan, mint egy gyönyörű nő, de nem kaphat meg engem” – hangzott egy rá jellemző mondat Cassanótól. Aki a madridi kisiklás után magára talált a Sampnál, de itt is történt olyan, amit nagyon sokáig bánt, összeveszett ugyanis az akkori elnökkel, Riccardo Garronéval, akire pedig saját elmondása alapján úgy tekintett, mintha az apja lenne.

Az elfajuló vitának az lett a vége, hogy Cassano elment a Milanhoz, amellyel bajnoki címet nyert, de nem hazudtolta meg magát, a piros-feketéket is elhagyta, mégpedig a város másik csapatáért, az Interért.

„Mindig is Inter-szurkoló voltam, úgyhogy mindent megtettem, hogy a Milanból odaigazolhassak. Jó szezonom is volt, 8 gólt szereztem, aztán amikor Walter Mazzarri megérkezett, hirtelen nemkívánatos személlyé váltam”.

Hogy mi lesz a 39-szeres olasz válogatott sorsa? Valószínűleg még ő sem tudja, de az biztos, hogy a gyerekeinek lesz mit mesélnie arról, hogy mire figyeljenek majd oda, ha fontos döntések közelébe jutnak.

[2319763] 2017-02-07 20:45:00 Roma - Fiorentinax;
now;55
2017-02-05;55
2017-02-07;55
211987