Olasz foci

A statisztika Nagy Ádámot igazolja, mégis fejmosást kapott

  • MVB80

Csak három olyan veresége volt az idényben a Bolognának, amikor Nagy Ádám is a kezdőben volt. Szerinte ez csak véletlen egybeesés.

Lassan már megszokássá válik, hogy ha Nagy Ádám játszik, akkor a Bologna nem kap ki. A magyar középpályás a hétvégén 78 percet kapott a Torino ellen, és megint jó kabala volt, mert csapata 2-0-ra győzött.

Nagy a Digi Sport Serie A-magazinjában elmondta, nem saját magának, inkább szerencsés egybeesésnek tulajdonítja, hogy vele jobban teljesít a Bologna.

„Lehet, hogy pont azokon a meccseken nem játszottam, amikor kikaptunk, ami rám kivetítve jól jött ki, de ez nem azért van, mert én kihagyhatatlan lennék, bár azon dolgozom, hogy így legyen” – nyilatkozta  a 21 éves középpályás.

A statisztika mindenesetre őt igazolja, mert a Bologna kilenc vereséget szenvedett az idényben, és ezek közül csak három olyan meccs volt, amelyen Nagy kezdő volt.

Az Európa-bajnokságot is megjárt játékos elárulta, sokat tanul az edzéseken a svájci Blerim Dzemailitől, akivel szeret együtt játszani, és olyan neki, mint amilyen Gera Zoltán volt a Fradiban.

Jó kabala a Bolognának

A bajnokságot és az olasz kupát összeadva 19 tétmeccsen játszott eddig a Bolognában Nagy, aki elismerte, volt 1-2 olyan találkozó, amelyen fásultnak érezte magát, de abban bízik, ennél nagyobb formahanyatlása nem lesz.

A hétvégén akár első gólját is megszerezhette volna Olaszországban, de nagy helyzetben inkább a középen érkező társnak próbált passzolni, aki viszont nem érte el a labdát.

„Kaptam érte a szünetben is, meg a meccs után is. Roberto Donadoni edző meg is jegyezte, hogy legközelebb muszáj ilyen helyzetben ellőnöm a labdát. Jó lett volna, ha a két társam közül legalább az egyiket el tudom találni, így viszont a lehető legrosszabb megoldást választottam. De az volt a fejemben, hogy bepasszolom középre, és akkor százszázalékos helyzetben lesz a társam”.

A Bologna jelenleg a 10. helyen áll a bajnokságban, és hétvégén a vele azonos pontszámmal rendelkező Cagliari otthonába látogat.

[2319742] 2017-01-29 15:00:00 Cagliari - Bolognax;
2017-01-28;55
2017-01-29;55
211987