Kézilabda

Szlovákveréssel indulhat a vb-felkészülés

  • ivan

A magyar férfi kézi-válogatott csütörtökön és pénteken Érden Szlovákia, Bahrein és Csehország társaságában szerepel a Provident Kupán. Az elődöntőben a mieink a szlovákok ellen lépnek pályára.

A keziszovetseg.hu beszámolója szerint a magyar válogatott december 21-én kezdte meg a felkészülést, karácsony előtt azonban csak azok a kerettagok tudták megkezdeni a munkát, akik kisebb terhelés alatt voltak az azt megelőző héten, így a veszprémiek, valamint a legtöbb szegedi játékos december 27-étől készült együtt.

Ilyés Ferenc után ráadásul Nagy Kornél sem tudta vállalni a vb-részvételt (előbbi a sorozatterhelést miatt, utóbbi pedig második gyermeke születése után egyezett meg erről a szövetségi kapitánnyal), majd Győri Mátyás betegség miatt nem tudott megjelenni az edzőtáborban, Bartucz László pedig csütörtökön szenvedett kisebb Achilles-ín sérülést, helyére Borbély Ádámot hívta be Xavi Sabaté.

1X2    
Magyarország Döntetlen Szlovákia
1.10 13.50 6.00

A szlovákok elleni találkozót további négy mérkőzés követi a mieink vb-felkészülésében, így a magyar válogatott az út elején jár a franciaországi torna előtt.

Csütörtöki ellenfelünk voltaképpen magyar ligaválogatottnak is tekinthető, hiszen a 16 fős szlovák keret 10 tagja is a magyar élvonalban szerepel, az Eger, a Budakalász, a Balmazújváros, a Csurgó és a Gyöngyös együttesében. Északi szomszédunk a 2017-es világbajnokság kvalifikációjának legelső fázisában elbukott, hiszen Litvániában döntetlent ért el, majd Bosznia-Hercegovinától kétszer is kikapott, így nem jutott be a pótselejtezős szakaszba.

A magyar férfi válogatott kerete
Kapusok: BORBÉLY Ádám (Telekom Veszprém), FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), NAGY László (Telekom Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (MOL-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), JAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: IVÁNCSIK Gergő (Telekom Veszprém)