Kézilabda

Ambros Martín sejtelmes nyilatkozatára érdemes figyelni

  • ivan

A már biztos továbbjutó Győri ETO a dán Midtylland otthonába látogat a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában.

Fotó: gyorietokc.hu

Midtylland - Győr

A Győri Audi ETO KC - amely ebben az idényben már nem számíthat a várandós Heidi Lökére - az előző fordulóban középdöntőbe jutott, de nem tudja, hogy mely csapatokkal lép majd tovább, így fontos, hogy a Midtjyllandot másodszor is legyőzze. A két csapat első, október 15-i összecsapásán a magyar bajnok 31-19-re nyert.

1X2    
Midtylland Döntetlen Győri ETO
TippmixPro@4.55 TippmixPro@9.50 TippmixPro@1.25

"Nagyon fontos meccs vár ránk Dániában, de természetesen a két pontért utazunk, hiszen az még nem dőlt el, kik jutnak tovább velünk a csoportból. Nekünk csak magunkra kell koncentrálnunk, de tudjuk, mind a Bukarest, mind a Rosztov elbukott Ikastban, nehéz ott győzni. Ez az összecsapás teljesen más lesz, mint az első meccs volt, amikor két kulcsjátékosát nélkülözte ellenfelünk. Nálunk most szerencsére mindenki egészséges, de a rövid idő alatt lejátszott sok meccs talán kicsit mentálisan és fizikálisan nyomot hagy a játékosokon, akik eddig nagyon jól teljesítettek, és ehhez csak gratulálni tudok nekik. Fontos meccseken jól játszottunk, átéreztük a dolgok fontosságát, tudjuk milyen fontos időszak ez számunkra. A Dunaújváros elleni meccsen is sokat kellett beleadni egyéni és csapatszinten is. A keret mindenképpen készen áll, de már azért érezni, hogy az ősz végén járunk.”nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző. A spanyol tréner szavaiból mintha az jönne le, hogy az ETO lassan készül az év végére, amiben egyébként nem sok kivetni való akad, hiszen a továbbjutás már zsebben a BL-ben, a hazai porondon pedig teljesen egyeduralkodónak számít az ETO.

A dánoknak viszont élet-halál kérdés lehet a szombati találkozó, hiszen jelenleg pontelőnyben vannak a két sztárcsapattal, a Rosztovval és a CSM-mel szemben. Mivel utóbbi két gárda értelemszerűen egymás ellen meccsel, ezért a Midtylland egy győzelemmel komoly fricskát nyomhatna a nagycsapatoknak.

Bár az ETO október közepén 12 góllal küldte haza a skandinávokat, az azt megelőző két egymás elleni meccsből a Midtylland jött ki jobban. Hazai pályán azért a dánok képesek a bravúrra, a Rosztovot és a CSM Bukarestet is legyűrték saját közönségük előtt, éppen ezért a hazai hendikepes fogadások felé húz az eszünk.

hatharom.com
Midtjylland +6,5
@1.35
C-csoport
1. Győri ETO 4 4 0 0 119:95 8
2. Midtjylland 4 2 0 2 88:101 4
3. Rosztov 4 1 0 3 97:97 2
4. CSM Bukarest 4 1 0 3 94:105 2

EHF Kupa

Ezen a hétvégén a Bajnokok Ligája mellett érdemes lesz figyelni a második számú kupasorozatra is, mivel az Érd és a Dunaújváros egymás elleni küzd meg a főtábláért. A bajnokságban ól áll a két együttes, a Győr mögött az Érd a második, a Dunaújváros pedig a harmadik. Idén viszont még nem játszottak egymással a felek, a legutóbbi két bajnokit egyaránt a pályaválasztó csapat nyerte. Az Érdre a bukik most 1.50-es szorzót kínálnak.

1X2
Érd Döntetlen Dunaújváros
TippmixPro@1.50 TippmixPro@9.00 TippmixPro@2.80