NB I

Pintér megfricskázta a Fradit, dobogón a Haladás

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában 2-2-es döntetlent játszott a Ferencváros az újonc Mezőkövesd gárdájával. A Haladás megint nyerni tudott és már a harmadik, a Vasas megőrizte első helyét, pontot szerzett a sereghajtó Gyirmót.

Fotó: fradi.hu

A csapatok úgy léptek pályára vasárnap, hogy tudták, hogy a fordulót követően közel háromhetes pihenő következik. Lehet, hogy mindez túlságosan is beékelte magát a fejekbe, hiszen ezen a hétvégén nem kápráztatták el a csapatok szurkolóikat.

A fordulót az első helyről váró Vasas 1-1-es döntetlent ért el a Diósgyőr vendégeként, az angyalföldi Ádám Martin pedig egy szépségdíjas találatból tudott egalizálni. A piros-kékek hét forduló után 16 ponttal továbbra is az élen állnak, ezzel pedig a nyári etap legnagyobb meglepetését szolgáltatták. A miskolci döntetlen egyébként szállította várakozásainkat, miután a meccset megelőzően pontosztozkodásra tippeltünk.

A címvédő Ferencváros nem bírt az újonc Mezőkövesddel, a borsodiak el tudták rabolni az egyik pontot a Groupama Arénából. A Fradi hozta a "szokásos formáját", helyzetek tucatját dolgozta ki már az első félidőben, de gólt csak egyet sikerült szereznie. A második félidő hajrájához érve a Kövesd két gyors góllal megfordította a találkozót, végül Nagy Dominik gólja beállította a 2-2-es végeredményt.A Fradi sorozatban második hazai meccsén maradt nyeretlen, ezzel pedig jól átvágott minket is.

A sereghajtó Gyirmót 0-0-s döntetlent játszott a Budapest Honvéd otthonában, akárcsak az MTK az Újpest vendégeként. A lila-fehérek immáron 5 kör óta veretlenek, ennek köszönhetően pedig a tabella 4. helyén várhatják a folytatást. A gólszegény ütközet számunkra papírformának számított, a meccs előtt 1.60-as szorzóért fogadtunk arra, hogy nem születik 3 találat a mérkőzésen.

A Haladás ugyan a 15. percben hátrányba került a Pakssal szemben, ám a szombathelyiek végül fordítottak és 3-1-re behúzták a zöld-fehér rangadót. Mészöly Géza alakulata az első három fordulóban még ugyan bukdácsolt, ám sorozatban négy találkozót is meg tudott nyerni, így fellépett a dobogó legalsó fokára. A négy gólt hozó összecsapással szépen lehetett keresni.

2016-08-21;212
209575