NB I

A másik újoncot is legyőzné az Újpest

  • hatharom.com

A Gyirmót után a Mezőkövesdet is két vállra fektetheti Nebojsa Vignjevics együttese.

A másik újoncot is legyőzné az Újpest. - Fotó: ujpestfc.hu

Ismét egy újonccal találkozik az Újpest, a lila-fehérek ezúttal a Mezőkövesd ellen lépnek pályára. Nebojsa Vignjevics gárdája szombaton a Gyirmótot látta vendégül, s ugyan a szünetben még a kisalföldiek vezettek, a fővárosiak parádés második félidei teljesítményüknek köszönhetően végül 3-1 arányban nyerni tudtak. A vendégek hétvégi sikere egyébiránt zsinórban a harmadik volt, aminek köszönhetően a lila-fehérek felléptek az előkelő negyedik pozícióba.

Pedig a IV. kerületieknél rengeteg a gond, s hiába igazoltak ismételten új játékost - Zsótér Donát -, a FIFA embargója miatt a Videotontól érkezett focista nem léphet pályára. A csapatban pedig egyre több a sérült játékos, de ennek ellenére a vendégek szerb mestere nem panaszkodik, és hétről hétre egy sikerre éhes, elszánt gárdát küld pályára. Igaz, amíg a támadóalakzatnak így megy - főként Enis Bardhinak -, addig akár ifikkel feltöltve is kiállhat a lila-fehér alakulat.

Kattints a képre a játékért!

Az Újpest tehát felszálló, míg a mezőkövesdiek leszálló ágban vannak. Amilyen jól kezdték Pintér Attila tanítványai a szezont, olyan gyenge produkciót nyújtottak az elmúlt két hétben, legalább is, ami az eredményeket illeti. A megszerzett öt pontot követően a sárga-kékek előbb hazai pályán a Debrecen, majd szombaton a Videoton otthonában maradtak alul. A Vidi ellen úgy, hogy a matyóföldiek a 13. percben már kétgólos hátrányban voltak, igaz, a maradék 77 percet legalább 0-0-ra lehozták.

Mezőnyben egyébiránt nem futballozik rosszul a kék-sárga alakulat, azonban a helyzetek kialakításával, és azok befejezésével már vannak gondok Pintér Attiláéknál. Immáron bő 210 perce nem találtak be az újonc együttes futballistái, ami még akkor is soknak számít, ha az utóbbi két meccsen élcsapatokkal találkoztak a kövesdiek.

A vendégek felszabadultan léphetnek pályára, hiszen, igaz, hogy előrébb vannak, mint a hazaik, de egyáltalán nincs rajtuk nyomás, míg az újoncnak minden pontra nagy szüksége van, főleg hazai pályán. Perpillanat az újpestiek mellett több dolog szól, az egymás elleni meccsek eredményeiről nem is beszélve, ezért úgy gondoljuk, hogy a lila-fehérek megnyerhetik a szerdai meccset, ha mégsem tennék, akkor is legalább az egyik pontra jók lehetnek.

Mezőkövesd-Újpest
hatharom.com-tipp: Újpest vagy döntetlen
TippmixPro@1.35
[2253505] 2016-08-17 19:00:00 Mezőkövesd Zsóry - Újpestx;