NB I

Alsóházi derbire készül az MTK és a Haladás

  • hatharom.com

Az MTK még gólt sem lőtt a bajnokságban, de a Haladás sem lehet büszke idei teljesítményére.

Talpra áll-e az MTK?

Pocsék formában lévő csapatok mérkőzését rendezik vasárnap Dunaújvárosban, hiszen a kilencedik helyezett Haladás látogat az utolsó, 12. pozícióban tanyázó MTK-hoz. A felek közül a hazaiak vannak nagyobb gödörben, de a vendégek sincs okuk az ünneplésre.

A fővárosiak immáron zsinórban öt nyeretlen tétmeccsel a hátuk mögött készülnek a hétvégi ütközetre. Az NB I-ben igen gyászos Teodoru Vaszilisz tanítványainak teljesítménye, hiszen az MTK a Gyirmót ellen ugyan szerzett egy pontot, de a Mezőkövesdtől és a Vasastól kikapott. Tovább gyengíti a kék-fehérek érdemeit, hogy ezen találkozókon még csak gólt sem rúgtak, pedig a két újonccal, és a legjobb bennmaradóval csatáztak.

A csapat mentségére legyen írva, hogy vérbeli támadó nélkül lépnek pályára már hetek óta, hiszen Torghelle Sándor eltiltott. A korábbi magyar válogatott támadót viszont már csak a hétvégén kell nélkülöznie Vaszilisz mesternek, rajta kívül Darko Nikacs és Myke Bouard Ramos marad ki sérülés miatt.

Ami a vendégeket illeti, a Haladás a Ferencváros otthonában nagyon sima vereséget szenvedett a nyitófordulóban, ezt követően pedig kétszer is döntetlenre végeztek Mészöly Géza fiai. Előbb az újonc Mezőkövesd, majd múlt héten a Honvéd ellen hazai pályán csak egy pontra voltak jók a zöld-fehérek. Most sem lesz könnyű dolga a szombathelyieknek, hiszen egyrészt házon kívül közel sem teljesítenek olyan jól, mint hazai pályán, másrészt Gaál Bálint, Jánvári Gábor és Ezequiel Calvente is sérült.

"Úgy érzem, meccsről meccsre javulunk, felszállóágban vagyunk, persze ez még nem elég, a legfontosabb, hogy eredményesek is legyünk. Jó erőben van a csapat, ezt bizonyítottuk a Honvéd elleni utolsó 25 percben is. Ami a hétvégi bajnokit illeti, csalóka az MTK helyezése, hiszen mindhárom eddigi meccsén megvolt az esélye a jobb eredményre. Nem becsüljük le a fővárosiakat, tudjuk, hogy ennél jóval többre képesek." - mondta Mészöly Géza a vendégek mestere a vaol.hu-nak.

A felek győzelmi kényszerben lépnek pályára, az újabb nyeretlen mérkőzés sem az MTK-nak, sem a Haladásnak nem férne már bele a pakliba. Ugyanakkor a kék-fehérek a legutóbbi négy hazai - dunaújvárosi - meccsükön gólt sem szereztek, sőt mindet elveszítették, míg ahogy azt fentebb is említettük a szombathelyieknek nagyon nem megy házon kívül. Mindezek után egy brusztos, kemény meccsre számítunk, ahol szerintünk nem a gólok dominálnak majd.

MTK-Haladás
hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljainak száma 2,5 alatt
TippmixPro@1.60
[2253483] 2016-08-07 18:00:00 MTK - Haladásx;

Kattints a képre a játékért!