Barcelona

Januárban dőlhet el Luis Enrique sorsa

  • hatharom.com

A Barcelona vezetőedzője januárban írhatja alá új szerződését a katalán klub alelnöke szerint.

Luis Enrique 2014-ben vette át a Barcelona irányítását, az elmúlt két szezonban pedig Spanyolországban egyaránt duplázni tudott, hiszen a bajnoki cím mellett a Király Kupát is bezsebelte,  2015-ben pedig többek között a Bajnokok Ligája trófeát is megnyerte a csapattal. Ennek ellenére kérdéses a tréner jövője, hiszen szerződése az előttünk álló idény végén lejár és egyelőre még nem tudni, hosszabbít-e. 

A katalán klubnál mindenesetre dolgoznak az új szerződésen, ám Jordi Mestre, a Barcelona alelnöke szerint majd csak a januárban ülnek le Luis Enrique-vel tárgyalni a jövőről. "Nem most van ennek az ideje. Mi nem sietünk és azt gondolom, hogy ő sem, de mindenképpen teszünk majd ajánlatot. Triplázott az első idényében és nem sokkal később megnyerte az Európa Szuperkupát és a klub vb-t is. Tudom, hogy a játékosok boldogok vele és mi is azok vagyunk. Címeket nyer, szereti a várost, miért akarna elmenni?" - tette fel a kérdés a klubvezető a Mundo Deportivónak adott nyilatkozatában. "Az első opciónk Luis Enrique, a második Luis Enrique és a harmadik is Lucho" - nyomatékosított Mestre. 

Luis Enrique jövője tehát egyelőre picit bizonytalan, ám a Barcelona az előttünk álló szezonnak is úgy vághat neki, hogy minden fronton esélyes a végső sikerre. A külföldi bukmékereknél jó esélyt látnak a címvédésre például a bajnokságban is, ahol a Barca a szorzók terén jócskán megelőzi a Real Madridot, nem is beszélve az Atléticóról. 

La Liga 2016/2017
Barcelona 1.72
Real Madrid 2.50
Atletico Madrid 13.00
[2208761] 2016-07-30 19:00:00 Celtic - Barcelonax;