Roland Garros

Federer nem indul Párizsban

  • hatharom.com

1999 után fordul elő ismét, hogy egy major viadal főtábláján nem lesz ott Roger Federer.

A múlt héten beszámoltunk arról, hogy kérdéses Roger Federer Roland Garros-indulása. Akkor azt mondta, hogyha nem sikerülnek tökéletesen az edzései, akkor jelenlegi formájában nem látja értelmét a párizsi játéknak.

"Meghoztam a döntést, sajnálattal tudatom, hogy nem veszek részt az idei Roland Garroson. Javult az állapotom, de még nem 100 százalékos, és úgy érzem nem éri meg kockáztatni. Nem volt könnyű döntés, de elfogadtam, így tehetek azért, hogy a szezon hátralévő részében nyugodtan játszhassak, és talán kicsit hosszabbá tegyem a karrierem. Továbbra is motivált vagyok és izgatottabb, mint valaha. Az a tervem, hogy a legjobb állapotba kerüljek, mielőtt visszatérek a Tourra a füves pályás szezonban. Sajnálom a rajongóimat Párizsban, de nagyon várom, hogy visszatérjek 2017-ben." - írta Facebook-oldalára a svájci klasszis.

Ezzel egy hihetetlen sorozat szakad meg, Federer ugyanis az előző 65 (!) Grand Slam-torna mindegyikén részt vett. 1999-ben fordult elő legutóbb, hogy egy major viadal főtábláján nem találkoztunk a helvét géniusz nevével.