Európa Liga

Kloppot nem érdekli a Sevilla menetelése

  • hatharom.com

A Liverpool menedzsere szerint a szerdai Európa Liga fináléjában semmi jelentősége nem lesz annak, hogy a Sevilla a legutóbbi két kiírást meg tudta nyerni.

Szerda este 20 óra 45 perckor rendezik Bázelben az Európa Liga döntőjét, ahol a legutóbbi két évben nyertes Sevilla a Liverpool csapatával néz farkasszemet. Az angolok irányító Jürgen Klopp csapata honlapjának arról beszélt, hogy a szerdai fináléban mindenki tiszta lappal indul, így véleménye szerint semmi előnyt nem jelent a spanyol gárda számára, hogy a legutóbbi két kiírásban a magasba tudta emelni a trófeát. 

"Amit tudunk, hogy ezután a döntő után vár rájuk (a spanyol Király Kupa - a szerk.) egy másik finálé. Két döntőjük lesz, ez nagy különbség. Ugyanakkor tapasztalt csapatról van szó, így nincs kétségem afelől, hogy megbirkóznak a feladattal. Az viszont mert van elég rutinod, az még nem jelent előnyt, az csak egy része a játéknak, egyetlen csapatnak sem jelent sokat ilyenkor" - nyilatkozta a német szakember. "Számít valamit, hogy tavaly megnyerted a kupát? Számít valamit, hogy két évvel ezelőtt megnyerted a kupát? Szerintem semmit, ez egy másik mérkőzés lesz" - tette hozzá. 

"Mi nem játszottunk a tavalyi évben a döntőben, se két évvel ezelőtt, ez lesz az első alkalom, hogy találkozunk velük. Ez a mi nagy előnyünk, nem tudnak másik csapatokhoz hasonlítani, és ezt kell megpróbálnunk kihasználni" - fogalmazott Klopp, akinek rögtön első évében összejöhet egy kupagyőzelem a Liverpoollal, ráadásul az EL-megnyerése automatikus Bajnokok Ligája-indulást érne a Vörösöknek. 

Háromesélyes fogadás    
Liverpool Döntetlen Sevilla
2.40 3.15 2.90

A bukik szerint kiegyenlített párharcot láthatunk majd szerdán, hiszen a 90 percre vonatkozó háromesélyes fogadások terén igen közel állnak egymáshoz a csapatok. A bázeli találkozón a Liverpool-t vélik esélyesebbnek a fogadóirodák, az angolokra 2.40, a spanyolokra 2.90-es szorzóval fogadhatunk a    -n.

[2218034] 2016-05-18 20:45:00 Liverpool - Sevillax
Liverpool#eng-liverpool#5
KI NYERI AZ EL-T?    
Liverpool Sevilla
1.72 2.00
[2218034] 2016-05-18 20:45:00 Liverpool - Sevillax;