Elismerés

Tarolt a Ferencváros a RangAdó díjátadón

  • mti.hu
  • MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség ötödik alkalommal rendezte meg a Rangadó Díjátadó gálát, amelyen az idény legjobbjai vettek át kiérdemelt elismeréseiket.

Idén kilenc díjat adtak át a Rangadó Díjátadón, férfi és női kategóriákban is elismerték az év legjobb játékosát és az év felfedezettjét, illetve díjazták az OTP Bank Liga legjobb edzőjét, a legjobb játékvezetőjét, az idény Fair Play-díjasát, gólkirályát, valamint a szurkolók szavazatai alapján az év legszebb NB I-es góljának szerzőjét.

A gála két házigazdája, Takács Rita és Hajdú B. István elsőként a legjobb játékvezetőnek járó díj átadóját, Berzi Sándort, az MLSZ alelnökét, a Játékvezetői Bizottság elnökét hívta színpadra, aki az év legjobb játékvezetőjének járó elismerést adta át a kategória győztesének, az Európa-bajnokságra készülődő Kassai Viktornak.

Az OTP Bank Liga legjobb edzőjének Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke nyújtotta át díját, a győztes Thomas Doll, a bajnok Ferencváros vezetőedzője lett. "Csodás év volt, elsőként a játékosaimnak köszönöm a sikert, mert nagyszerű munkát végeztek az elmúlt esztendőben. Remélem, folytatni tudjuk a jó szériát, a hétvégén fontos mérkőzésünk lesz a Magyar Kupa döntőjében. Örülök a díjnak, mert sok nagyon jó edző dolgozik a magyar ligában, és külföldi szakvezetőként nem könnyű elnyerni egy ilyen elismerést" - fogalmazott köszönőbeszédében Thomas Doll.

Vámos Tibor, a Fair Play Bizottság elnöke adta át az NB I Fair Play-díját, amelyet idén a DVSC-Teva nyert meg. A klub nevében Kondás Elemér vezetőedző vette át az elismerést.

Az első női kategória az NB I felfedezettje volt, itt Török Gábor, az MLSZ elnökségi tagja, a Női Bizottság elnöke adta át Kocsán Petrának, a Ferencváros játékosának, aki nemrégiben már a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozott.

A férfiaknál Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja volt a díjátadó, és Nagy Ádámnak, a Ferencváros válogatott középpályásának gratulálhatott a színpadon, aki délelőtt még magyar érettségit írt, és elmondása szerint frissen elnyert címe sokat javított a reggel elrontott napján. Az NB I legjobb női játékosának járó elismerést a szerb Jelena Cankovic, a Ferencváros középpályása kapta meg, akinek a bajnokság névadó szponzora, a Jet-Sol képviseletében Pancsor István adta át díját.

A férfiaknál Bernd Storck szövetségi kapitány és Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing vezetője fogadta a színpadra lépő Gera Zoltánt, a díj újdonsült gazdáját.

"Gratulálok a válogatott stábja nevében is Zolinak. Csodálatos amit 37 évesen tett az idényben, és nemcsak az NB I-ben, hanem a válogatottban is. Ahogy kinevezésemkor elmondtam, nálunk nincs öreg és fiatal játékos, csak jó játékosok vannak, és Zoltán a legjobbak közé tartozik, nemcsak a bajnokságban, hanem a válogatottban is" - fogalmazott Bernd Storck.

"Köszönöm mindenkinek a díjat, elsősorban a klubomnak, edzőmnek, játékostársaimnak a Ferencvárosnál és a válogatottnál is. Nagy dolog, hogy 37 évesen még megy a játék, de ezt a díjat nem kaphattam volna meg, ha a Fradival nem lennénk ilyen sikeresek" - fogalmazott Gera Zoltán.

Az OTP Bank Liga gólkirályának járó Deák-díjat Böde Dániel kapta, a ferencvárosi csatár távollétében Orosz Pál, a Ferencváros klubigazgatója vette át az elismerést Deák Ferencnétől.

Az utolsó elismerést az év legszebb góljának szerzőjéről közönségszavazás döntött, a győztest a közönségszavazás egyik résztvevője, Paulik Evelin jelentette be. Az év gólját a szurkolók szerint Böde Dániel szerezte, aki tavaly szeptemberben az Újpest elleni, idegenbeli bajnoki szerezte az alábbi találatot:

Forrás: mlsz.hu