Bundesliga

A bajnoki cím a tét Dortmundban

  • hatharom.com

Szuperrangadót rendeznek a Bundesligában: a Dortmund a Bayern Münchent fogadja szombat kora este.

A bajnoki cím a tét Dortmundban.

Óriási meglepetésre a Bayern München hazai pályán kapott ki a Mainztól szerdán, míg a Dortmund nyerni tudott a Darmstadt otthonában, így a szombati rangadó résztvevői között öt pontra csökkent a differencia a Bundesliga táblázatán. Ennek köszönhetőn gyakorlatilag a bajnoki címről dönt a felek hétvégi találkozója.

A Borussiának csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény szombaton, hiszen Thomas Tuchelékek ez esetben lenne reális céljuk arra, hogy az idény végén a magasba emelhessék a salátástálat. A diadalra pedig minden esélye megvan a sárga-feketéknek, hiszen bombaformában vannak, tudniillik sorra nyerik a meccseiket Marco Reusék.

A sikerek főleg annak köszönhetők, hogy a hazaiak minden kulcsjátékosukra számíthattak az elmúlt hetekben, avagy Tuchel mester keze alatt egy olyan Dortmund kezd formálódni, amely nagyban hasonlít a Jürgen Kloppal hatalmas dicsőségeket elérő Borussiára. Szombaton is csak Szokratisz nem áll a gárda rendelkezésére, ami talán nem is baj, hiszen így újfent a Neven Szubotics, Mats Hummels duó szerepelhet a védelem tengelyében, avagy Tuchel mester a legerősebb kezdőjét tudja harcba dobni a sorsdöntő csatában.

[2002309] 2016-03-05 18:30:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx

Ugyanez nem mondható el kollégájáról, Pep Guardioláról, akinek Jérome Boatenget, Javi Martínezt és Holger Badstubert is nélkülöznie kell, akik ugye a védekezéssel kapcsolatban töltenek be kulcspozíciókat a bajoroknál. Ezen játékosok hiánya pedig már a hétközi, Mainz elleni bajnokin is gondot okozott a münchenieknek, hiszen hatalmas meglepetésre hazai pályán kapott ki az éllovas az ötödik pozícióban tanyázó alakulattól.

Igaz, valamilyen szinten az a vereség már lógott a levegőben, mivel a Bayern játéka meg sem közelíti tavasszal azt, amit ősszel produkált, még ha jönnek is Robert Lewandowskiéknak az eredmények. Mindez pedig annak köszönhető, hogy januárban Guardiola bejelentette, hogy nyáron elhagyja Münchent. A csapat futballistái ezen hírtől még mindig nem tudták függetleníteni magukat, és annak is köszönhető a visszaesés, hogy az őszi szezont követően még utcahosszal vezették a bajnokságot a vendégek.

A fentiekből kiderül, hogy a Dortmund van jobb formában, játszik hazai pályán, s noha hiába nem úgy teljesít a Bayern manapság, ahogy az elvárható lenne a gárdától, egyáltalán nem szabad leírni a münchenieket. Mi sem tesszük, így arra fogadunk, hogy mindkét csapat betalál a német bajnokság szombati szuperrangadóján, amire óriási esély van, főleg, ha számításba vesszük a felek legutóbbi egymás elleni találkozóit is, illetve azt, hogy a Borussia ötpontos hátránya miatt egy igazi nyíltsisakos, ki-ki mérkőzésre van kilátás.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.60 2.10
[2002309] 2016-03-05 18:30:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;