Premier League

Klopp visszavágna Pellegrininek

  • hatharom.com

Ezúttal a Premier League-ben csap össze a Liverpool és a Manchester City.

Caballero volt a vasárnapi finálé hőse.

Alighanem nagyon unják egymást a Liverpool és a Manchester City futballistái, hiszen a szezonban már harmadszor, míg négy nap leforgása alatt másodjára találkoznak szerdán. Ami az eddigi meccsekhez képest viszont más lesz, az a helyszín, hiszen a 2015-2016-os szezonban először mérkőznek meg a felek az Anfield Roadon.

A két együttes vasárnap az Angol Ligakupa fináléjában találkozott a Wembley-ben, ahol a manchesteriek végül tizenegyesekkel hódították el a trófeát. A mérkőzés hőse, az orosz rulettben kiválóan teljesítő Willy Caballero volt, aki három büntetőt is hárítani tudott, avagy elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy végül a City játékosok nyakába akasztották az aranyérmet.

[1988987] 2016-03-02 21:00:00 Liverpool - Manchester Cityx

Szerdán viszont már a bajnokságban találkoznak a gárdák, a mérkőzés pedig főleg a manchesterieknek fontos, hiszen amíg a liverpooliak már nem alkothatnak maradandót a bajnokságban, addig a vendégek még harcban vannak a bajnoki címért. Igaz, ahhoz, hogy végül Manuel Pellegriniék nyerjék meg a Premier League-et, gyakorlatilag valamennyi hátralévő meccsüket be kell húzniuk, vagyis az Anfield Roadon sem hibázhatnak a hét közepén.

Ehhez persze lesz egy-két szava Jürgen Kloppéknak, akik presztízsből szeretnének visszavágni a hétvégi vereségért. Igaz, a hazaiak ezúttal sem állhatnak fel a legjobbjaikkal, mivel a Vörösök közül nyolc játékos még mindig sérüléssel küzd. Az Égszínkékeknél viszont már csak Samir Nasri, Kevin De Bruyne és Fabian Delph maródi.

Az kupagyőzelem, vagyis az önbizalom mellett a nagyobb és minőségibb játékoskeret is a vendégek mellett szól, ugyanakkor a City az idei szezonban nem arról híres, hogy házon kívül hozná a fontos rangadókat. Arról nem is beszélve, hogy a felek legutóbbi 14 Anfield Roadon lejátszott tétmeccse közül a manchesteriek egyet sem (!) tudtak megnyerni.

Összességében egyértelmű, hogy a "tutira" érdemes fogadni a Liverpool-Manchester City ütközeten, vagyis arra, hogy mindkét fél betalál. Hogy miért? Nos, a felek legutóbbi kilenc találkozóján ez előfordult, s minden jel arra mutat, hogy ez a pazar széria nem szerdán szakad meg.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.65 1.95
[1988987] 2016-03-02 21:00:00 Liverpool - Manchester Cityx;