Bundesliga

Tavaly még rangadó volt

  • hatharom.com

Idén viszont gyakorlatilag már csak az a kérdés, hogy a Bayern München hány góllal győzi le a Wolfsburgot.

Tavaly még rangadó volt a Wolfsburg-Bayern München.

A Bundesliga sorsolását követően mindenki bevéste naptárába 2016. február 27-ét, amikor a Wolfsburg a Bayern München együttesét fogadja. Nagyon sokan úgy tartották, hogy ez a találkozó lesz a német bajnokság kulcsmérkőzése az aranyérem szempontjából. Nos, ez biztosan nem így lesz, a bajorok magabiztosan vezetik a ligát, míg a Farkasok csak a nyolcadik pozícióban tanyáznak, ráadásul a felek között 28 pontos (!) differencia alakult ki mindössze 22 forduló alatt.

Mindez a zöld-fehérek gyengélkedésének köszönhető, s noha az utóbbi hetekben mutattak egy-két dolgot abból, amit igazából tudnak, valójában csak hoztak két kötelező mérkőzést az Ingolstadt és a Gent ellen. A Herthával viszont már nem bírtak Dieter Hecking fiai, ráadásul a hazaiknál komoly gondot okoz egy páratlan sérüléshullám, aminek köszönhetően vélhetően 10 (!) játékosára sem számíthatnak a Farkasok a hétvégén, többek közt például az az első és a második számú hálóőrükre.

[2002292] 2016-02-27 15:30:00 Wolfsburg - Bayern Münchenx

Noha a bajorok nem úgy sziporkáztak tavasszal eddig, mint ahogyan azt az ősszel tették, Pep Guardiola tanítványainak jönnek az eredmények, hiszen két remit leszámítva valamennyi találkozójukat megnyerték 2016-ban. A héten a Juventus otthonában ugyan 2-0-s előnyről döntetlenre adták ütközetüket a müncheniek a Bajnokok Ligájában, azonban egyértelműen kiderült a közvélemény számára, hogy a német bajnok lényegesen nagyobb játékerőt képvisel az olasz aranyérmesnél.

A piros-kékek sikereiben nagyban közrejátszik az, hogy a katalán szakvezető immáron majdnem teljes játékoskeretére számíthat hétről hétre, szombaton is biztosan csak Rafinha marad ki eltiltás miatt, míg három játékos - Jérome Boateng, Javi Martínez és Holger Badstuber - játéka kérdéses sérülés miatt.

A felek között perpillanat tehát ég és föld a különbség minden téren, avagy egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Bayern München a Német Kupa után a Bundesligában is magabiztos győzelmet aratna a Wolfsburg otthonában.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Wolfsburg Döntetlen Bayern München
7.00 4.40 1.41
[2002292] 2016-02-27 15:30:00 Wolfsburg - Bayern Münchenx;