Angol Ligakupa

A Liverpool lehet az első döntős a Ligakupában

  • hatharom.com

Jürgen Kloppék hazai pályán biztosíthatják be továbbjutásukat az Angol Ligakupa elődöntőjében.

Karnyújtásnyira a döntőtől a Liverpool.

A Liverpool 1-0-ra nyert a Stoke otthonában január elején az Angol Ligakupa elődöntőjének első felvonásán, avagy a Vörösek karnyújtásnyira vannak a döntőtől, hiszen Jürgen Kloppéknak már a döntetlen is elegendő lenne az üdvösséghez a visszavágón. Ám nem hisszük, hogy a német szakvezető a remi kiharcolásáért küldené fel csapatát kedden este az Anfield Road gyepére, hanem sokkal inkább azért, hogy az LFC kettős győzelemmel ejtse ki a Fazekasokat.

Erre pedig megvan minden esélye a hazaiaknak, mivel perpillanat lényegesen jobb formában vannak, amire jó példa Roberto Firminóék hétvégi mérkőzése, hiszen a Liverpool 1-3-ról fordította meg Norwichban a találkozóját, méghozzá úgy, hogy a mindent eldöntő gólt a 94. percben szerezték a vendégek. Egyébként is a sérültek száma egyre kevesebb az LFC-nél, már csak Martin Skrtel és Daniel Sturridge számít fontos maródinak, de amíg ilyen ütemben rugdossák a gólokat Adam Lallana-ék, addig nem biztos, hogy hiányzik az angol válogatott támadó.

[2144087] 2016-01-26 20:45:00 Liverpool - Stoke Cityx;5

Ami a vendégeket illeti, a Stoke lejtmenetbe kapcsolt, hiszen Mark Hugheséknak nem igazán megy az utóbbi időben, a piros-fehérek legutóbbi két találkozóján például gólt sem rúgtak. Ráadásul, mivel hátrányba kerültek az odavágón, támadniuk kell kedden, ez pedig nem igazán az a műfaj, amelyet kedvelnek a Fazekasoknak. A vendégek jobban szeretnek kontrára játszani, de az is csak akkor működik tökéletesen, ha a City védelme magabiztosan áll a lábán. Ez az utóbbi hetekben nem mondható el, ráadásul több fontos hiányzóval - Marc Muniesa, Ryan Shawcross, Marko Arnautovic, Stephen Ireland - is számolnia kell Mark Hughes mesternek.

Az eddigiekből is kiderül, hogy a hazai pályán játszó Liverpool a mérkőzés esélyese, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az LFC a Stoke mumusa. Merthogy a Fazekasok az eddigi nyolc, Anfield Roadon lejátszott tétmérkőzésük közül mindössze egyen tudtak gólt szerezni, de összességében is nagyon ramaty a piros-fehérek statisztikája a Vörösök ellen. Mivel a vendégeknek a mérkőzés elejétől támadnia kell, amiben nem igen jók, így a hazaiak könnyedén szétkontrázhatják a Fazekasokat és megnyerhetik a találkozót, amivel elsőként juthatnak be az Angol Ligakupa fináléjába.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Liverpool Döntetlen Stoke
1.65 3.40 4.85
[2144087] 2016-01-26 20:45:00 Liverpool - Stoke Cityx;