Angol Ligakupa

Kemény meccs vár a Cityre Liverpoolban

  • hatharom.com

Az Angol Ligakupa szerdai elődöntőjének odavágóján az Everton a Manchester City együttesét fogadja.

Kemény menet vár a Cityre.

Igazi ki-ki mérkőzésre van kilátás a Goodison Parkban, hiszen az utóbbi években rendre pazar találkozókat játszott egymással az Everton és a Manchester City. Ám nem csak ez, hanem a felek utóbbi hetekben mutatott formája is ezt mondatja velünk.

A hazaiak felemásan teljesítenek mostanság, utolsó hat meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, azt is idegenben, méghozzá Newcastle-ben, Tom Cleverly 93. percben szerzett góljával. Ennek ellenére Roberto Martínez legénysége játékban nem marad el éppen aktuális riválisától, ám a kék-fehérek jelenleg abban a periódusban vannak, hogy kifele és nem befele pattan a labda. Igaz, még így is elég sok gólt szereznek, legutóbbi 13 ütközetükön legalább egyszer rendre betaláltak. Viszont a gárda védekezése bőven hagy kívánni valót maga után, Phil Jagielka-ék jelenleg bárkitől képesek gólt kapni, játszanak akár a Bournemouthszal vagy a Tottenhammel.

[2144084] 2016-01-06 21:00:00 Everton - Manchester Cityx;5

Ami a vendégeket illeti, a Manchester City hosszú idő után nyerni tudott idegenben, avagy Manuel Pellegriniéknél áttört egy gát. Azonban az Égszínkékek sikerüket mindössze egy jó öt percnek köszönhették, azt leszámítva a Watford teljesen egyenrangú ellenfele volt Sergio Agüeroóéknak, sőt, az újonc sokszor lefocizta a manchesterieket.

A támadójátékával ugyanakkor nincs problémája a Citynek, viszont a védekezésével annál inkább, hiszen a korábban stabil hátsó alakzatáról híres vendégcsapatnak perpillanat csak az a csapat nem rúg gólt, amely nem akar. Mindez Vincent Kompany, a gárda kapitányának, hiányának tudható be. A belga hátvéd a Sunderland ellen már visszatért, azonban ismételten megsérült, s egy darabig újfent nem számíthat a chilei mester a védő szolgálataira.

Mindkét oldalon lesz tehát egy pár hiányzó, azonban a kimaradók már elég régóta nem állnak csapatuk rendelkezésére, avagy a felek egy jól megszokott csapatot küldhetnek a pályára szerdán. Mindez azt eredményezheti, hogy a gárdák az utóbbi hetekben mutatott formájukat hozzák, avagy bőven van esély arra, hogy mind az Everton, mind a Manchester City betaláljon.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.55 2.15
[2144084] 2016-01-06 21:00:00 Everton - Manchester Cityx;