Premier League

Megtörheti déli átkát az Arsenal

  • hatharom.com

Közel 12 év után nyerhetnek az Ágyúsok Southamptonban.

Özil 12 év után győzelemre vezetheti az Arsenalt Southamptonban. - Fotó: adifferentleague.co.uk

12 év hosszú idő, főleg a labdarúgásban, vagyis egy igen komoly átkot törhetnek meg Arséne Wengerék. Persze, ha nyerni tudnak szombaton Southamptonban, hiszen legutóbb 2003. december 29-én sikerült bevennie az Arsenalnak a St. Mary's Stadiont.

Ezúttal viszont toronymagas favoritnak számítanak az Ágyúsok, hiszen bombaformában vannak, köszönhetően annak, hogy a legutóbbi négy találkozójukat zsinórban megnyerték. Hétfőn például az egyik legnagyobb riválisukat, a Manchester City gárdáját múlták felül 2-1-re az Emirates Stadionban.

Mindezen eredmények főleg úgy érnek sokat, hogy a csapatban rengeteg a sérült, hiszen Jack Wilshere, Tomas Rosicky és Danny Welbeck idén még pályára sem lépett, míg Francis Coquelin, Santi Cazorla, Alexis Sánchez és Mikel Arteta is régóta maródi. Azonban amíg Olivier Giroud ilyen mennyiségben termeli a gólokat, Mesut Özil ennyi gólpasszt ad, továbbá a Petr Cech által dirigált védelem ilyen stabil, addig az Arsenal bárkit le tud győzni.

[1988886] 2015-12-26 20:45:00 Southampton - Arsenalx

Pláne egy pocsék formában lévő Southamptont. Ahhoz képest, hogy a Szentek milyen pazar szezont futottak tavaly, idén mindenki komoly előrelépést várt Ronald Koemanéktól, ám ebben a szezonban eddig nagyon elmaradnak önmaguktól. Perpillanat úgy állnak a piros-fehérek, hogy a legutóbbi hat tétmeccsükön mindössze egyetlen döntetlenre voltak képesek, a maradék öt találkozót rendre elbukták, aminek köszönhetően csak a 12. pozícióban tanyáznak a Premier League-ben.

A gyengélkedés fő oka, hogy a támadók nagyon visszaestek, ami annak tudható be, hogy ha az éppen aktuális ellenfél ki tudja kapcsolni a szervezőt, vagyis Dusan Tadicsot, akkor egyszerűen a Southampton meg van lőve, mivel rögtönzésben nem túl jók Koemanék. Mindez pedig azért is érdekes, mert hosszú hetek óta nem kell komoly hiányzóval számolnia a holland mesternek, avagy hétről hétre a legjobb kezdőcsapatát küldheti pályára.

Mindezek tudatában összességében azon az állásponton vagyunk, hogy perpillanat minden az Arsenal mellett szól, vagyis véleményünk szerint nagyon nagy az esélye annak, hogy közel 12 év után ismét az Ágyúsok ünnepelhetnek a St. Mary's Stadionban.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Southampton Döntetlen Arsenal
3.45 3.35 2.03
[1988886] 2015-12-26 20:45:00 Southampton - Arsenalx;
2015-12-26;47