El Clásico

Reakciók a Barca-gálát követően

A kiütéses katalán siker után a madridi játékosok nem győztek elnézést kérni szurkolóiktól.

Rendkívül egyoldalú és sima mérkőzést játszott egymással szombaton a Real Madrid és a Barcelona. A szezon első El Clásicóján semmi esélyt nem adott a katalán gárda a fővárosi csapatnak, így a Barca előnye immáron hat pont az ősi riválissal szemben. A Real-fanatikusok természetesen nehezen viselték a megaláztatást, a mérkőzés végén fütyülték már Ronaldót, lengették a fehér zsebkendőt a Florentino Pereznek, valamint bánatukban még Andres Iniestát is megtapsolták. Íme a nyilatkozatok:

"Nagyon rossz így kikapni, legyen szó bármilyen meccsről, de a Barca ellen különösen. Megfizettünk a hibákért, amelyeket ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. Szerettünk volna támadni és minél feljebb labdákat szerezni, de nem sikerült. Mindannyian felelősek vagyunk az eredményért, de igyekszünk egységesek maradni, és készülünk a következő mérkőzésre. Keményen kell edzenünk, remélem, hamar felépülünk a sokkból. Sajnos egy ilyen vereségnél mindig benne van a pakliban, hogy a játékosok nem tudják gyorsan feldolgozni. Nem is tudtam sok mindent mondani a meccs után..." - mondta Rafa Benítez, a Blacók mestere.

"Nem szabad felelősöket keresnünk, együtt szenvedtük el a kudarcot. Támogatnunk kell Benítezt" - nyilatkozta a több gólban is "főszerepet játszó" Sergio Ramos. "El kell felejtenünk ezt a borzalmas mérkőzést, és tanulnunk kell belőle. Minden rosszul sikerült... Elnézést kérünk szurkolóinktól, de tovább kell harcolnunk. A meccs kulcspontja a labdabirtoklás volt, nagyon sokat kellett futnunk labda nélkül, ez pedig lefárasztott minket" - mondta Marcelo.

"Szeretném megköszönni a szurkolóknak, ahogy fogadták a cserémet. Nagyon jól érezzük magunkat, tökéletes mérkőzést játszottunk. Nagyon kevés lehetőségük volt, nehezen veszítettünk labdát. Csak a saját játékunkra koncentráltunk, ezzel pedig tönkretettük a Real Madrid elképzeléseit" - nyilatkozta a Barcelona csapatkapitánya, Iniesta. Sergio Busquets azt emelte ki, hogy mennyire fontos egy ilyen rangadón begyűjteni a három pontot: "Néhány éve még igen nehéz volt nyerni a Bernabeúban, de ma már minden Barcelona-szurkoló optimistán vághat neki a túrának. Az utóbbi években megváltoztattuk a szokásokat, örülök, hogy ennek én is részese lehettem. Örökké emlékezetes este marad a szombati, önbizalomtól duzzadva hagyjuk el a fővárost. Egy olyan csapat pályáján nyertünk, amely egészen biztosan a bajnoki címért lesz harcban."

A visszatérő Leo Messi Twitterén emlékezett meg a sikerről: "Óriási győzelmet arattunk a Clásicón, és jó érzés volt visszatérni a pályára. Hosszú még az út, de azért harcolunk, hogy minden meccset megnyerjünk, amin pályára lépünk".

[2030194] 2015-11-21 18:15:00 Real Madrid - Barcelonax;
185816