Utánpótlás

Felturbózott csapattal győzelemre készülnek U21-eseink

  • hatharom.com/mlsz.hu

Az Európa-bajnoki selejtező 3. fordulójában a magyar U21-es válogatott Felcsúton fogadja az albán nemzeti csapatot. A mieink megerősített kerettel várják a találkozót, hiszen visszatértek a játékosok az A-válogatottól.

A fiatalok hallgatják a szakmai stáb utasításait / mlsz.hu

A Robert Kilin vezette magyar U21-es válogatott a liechtensteini győzelem (6-0) és a portugáliai vereség (0-2) után első hazai Eb-selejtezőjét játssza a sorozatban, kedden kora este az albánok látogatnak a Pancho Arénába. Albánia három meccsen van túl, Liechtensteinben 2-0-ra győzött, Izraellel hazai pályán 1-1-re végzett, a portugáloktól pedig - szintén hazai pályán - 6-1-re kikapott.

A mieinknél hétfőn az A-válogatottból visszatérő játékosokkal erősödött a keret, immár Kalmár Zsolt, Márkvárt Dávid és Osváth Attila is Robert Kilin együttesével készül. Kalmár Zsolt pályára is lépett, sőt gólpasszt adott vasárnap a görögök ellen, míg a másik két futballista nem kapott szerepet, és így nem debütált a felnőtt csapatban. Nem játszhat azonban kedden Varga Szabolcs, aki a portugálok ellen szenvedett kisebb bokasérülést.

A magyar U21-es válogatott kerete
Kapusok: Nagy Gergely (Vasas), Banai Dávid (Újpest FC), Székely György (Paksi FC)
Védők: Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lenzsér Bence (Paksi FC), Forgács Dávid (Pisa), Kecskés Ákos (Újpest FC), Botka Endre (Budapest Honvéd), Szilvási Péter (DVSC-Teva), Hangya Szilveszter (Vasas), Osváth Attila (Vasas)
Középpályások: Vida Máté (Vasas), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Madarász Márk (Gyirmót)
Kleinheisler László (Videoton FC), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Kalmár Zsolt (RB Leipzig)
Támadók: Novothny Soma (DVTK), Prosser Dániel (Budapest Honvéd), Balogh Norbert (DVSC-Teva), Mervó Bence (Sion)

A magyar együttes célja egyértelműen a győzelem, amelyre hazai környezetben minden esélye meg is van, mert bár az albán futball rengeteget fejlődött az utóbbi években, azért továbbra sem tartozik a kontinens élcsapatai közé. "Szeretnénk mi dominálni, Albánia pedig várhatóan egy agresszív védekezésből fog majd gyors ellentámadásokat vezetni. Minél hamarabb meg kellene rúgni az első gólt, ez a mi malmunkra hajthatja a vizet" - fogalmazta meg a győzelemhez szükséges képletet Márkvárt Dávid, a Puskás Akadémia középpályása. 

Az albán együttes már három meccset is játszott, és összesen négy pontot gyűjtött, de a portugáloktól elszenvedett 1-6 azért nem mutat valami szépen a bizonyítványukban. Ha azt vesszük, hogy a mieink néhány napja erősen tartalékos felállásban is megúszták egy 2-0-val Portugáliában, akkor joggal feltételezhetjük, hogy a magyar csapat jobb játékerőt képvisel aktuális ellenfelénél.

Fogadás a végeredményre    
Magyarország Döntetlen Albánia
1.45 3.85 5.50

Erre engednek következtetni az oddsok is, hiszen a magyar válogatottra csak 1.45 szorzót kínálnak a magyar bukik, míg a vendégek sikere öt és félszeres pénzt érhet. Azért nem árt megjegyezni, hogy 2013-ban is találkozott egymással a két válogatott és akkor bizony Albánia elvitte a három pontot Magyarországról, igaz a visszavágón mi is nyerni tudtunk odakint. Mondjuk az is igaz, hogy az utánpótlás területén az egymás elleni meccseknek talán nincs akkora jelentősége, lévén, itt évente cserélődnek a garnitúrák a csapatoknál.

A hazai pálya mellett az is mindenképp a mi javunkra szól, hogy a magyarok négy nappal ezelőtt is játszottak egy tétmeccset, míg az albánok közel egyhónapos szünet után lépnek ismét pályára, így talán a magyar fiatalok jobban játékban lesznek, mint a vendégek. Mi mindenesetre megelőlegezzük nekik a bizalmat. Vajon jól tesszük?

Magyarország U21 - Albánia U21
hatharom.com-tipp: Magyarország U21 nyer
TippmixPro@1.45
177268
[1942379] 2015-10-13 18:45:00 Magyarország U21 - Albania U21x;