Premier League

Az Everton sem jelenthet gondot a Citynek

  • hatharom.com

A parádésan rajtoló Manchester City ezúttal Liverpoolban vadászhatja le soros áldozatát.

Yaya Touré és csapata Liverpoolban sem lassítana.

Visszatalált a helyes útra a Manchester City gárdája és eddig parádézik a 2015-2016-os esztendőben. Manuel Pellegrini csapata az első fordulóban a West Brom otthonában nyert 3-0-ra, majd ugyanilyen arányban (!) győzte le hazai pályán legnagyobb riválisát, a Chelsea-t.

A múlt heti mérkőzésen tökéletesen játszottak az Égszínkékek, ami a Joe Hart, Vincent Kompany, Yaya Touré, Fernandinho, Sergio Agüero tengelynek volt köszönhető. Tudniillik ha ezen játékosok mindegyik-e a maximumot nyújtja, akkor nincs az a csapat a Premier League-ben, amely meg tudná állítani a Manchester Cityt. Már pedig nagy az esélye annak, hogy hétvégén folytatja jó sorozatát a tavalyi ezüstérmes, mivel a vendégek mestere nem lazít a gyeplőn, az Everton pedig az előző évadhoz hasonlóan idén is igen kétarcú csapat.

[1988732] 2015-08-23 17:00:00 Everton - Manchester Cityx

A liverpooliak a jól sikerült átigazolási és felkészülési időszak után, az első fordulóban hatalmas meglepetésre csak 2-2-es döntetlenre voltak képesek a Watford ellen, és annak az egy pontnak is örülhettek. A múlt héten viszont pazar játékkal nyertek a Stolverkosok a Southampton otthonában, a 3-0-s eredményre pedig lehetne alapozni.

Azonban nagy kérdés, hogy Roberto Martínez alakulata melyik arcát mutatja vasárnap, hiszen tavaly is többször is előfordult az Evertonnal az, hogy egy jól sikerült találkozó után egy igen kínos, már-már sokkoló vereség következett. Ha még jól is játszana a City ellen a hétvégén a hazai együttes, és tudása legjavát nyújtaná, akkor sem biztos, hogy perpillanat el tudná kapni a manchesteri alakulatot.

Az Égszínkékek ráadásul a héten Nicolás Otamendit is leigazolták - az argentin bekk hétvégi szereplésére mutatkozik némi esély -, akit a tavalyi spanyol bajnokság legjobb védőjének választották meg, avagy még acélosabb lett az amúgy sem gyenge vendég gárda. Összességében ha nem is könnyedén, de véleményünk szerint Manuel Pellegrini és alakulata behúzza a vasárnapi mérkőzést, és három forduló után továbbra is száz százalékos teljesítménnyel áll majd a Premier League élén.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Everton Döntetlen Manchester City
4.60 3.80 1.66
[1988732] 2015-08-23 17:00:00 Everton - Manchester Cityx;