Premier League

Meglepi-e a Swansea a Chelsea-t?

  • hatharom.com

A walesiek tavaly az Old Traffordon győzelemmel kezdték a szezont, de az még nagyobb szám lenne, ha most Londonban nyernének.

Fabregas győzelemre vezetheti a Chelsea-t a nyitófordulóban.

Elvileg borítékolható, hogy a Chelsea győzelemmel kezdi szezonját, hiszen José Mourinhóék ellenfele szombaton az a Swansea lesz, amely csapatot tavaly oda-vissza oktattak a Kékek. A hazaiak játékoskerete pedig nem igazán változott, hiszen a kulcsjátékosok kivétel nélkül maradtak Londonban, sőt Radamel Falcao révén egy világsztárt is sikerült igazolniuk a fővárosiaknak. Azonban a felkészülési mérkőzéseken nem igazán tündökölt a Chelsea, sőt a Szuperkupa fináléjában, és a hétközi főpróbán, a Fiorentina ellen hazai pályán egyaránt 1-0-s vereséget szenvedtek Mourinho fiai.

Ami mégis a Kékek mellett szól, az nem más, hogy az eddigi 23 Premier League szezon során az éppen aktuális bajnok még soha nem kapott ki - a Chelsea mérlege a legutóbbi 16 nyitófordulóban 14 győzelem és két iksz -, na, meg a londoniak még nem szenvedtek vereséget a Premier League-ben a Swansea-tól, sőt a walesiek az eddigi négy PL-találkozójukat elbukták a Stamford Bridge-en. A hazaiknál egyébiránt vélhetően Diego Costa sérülés miatt nem lép pályára, így csatárpozícióban Loic Rémy vagy Radamel Falcao kezdhet.

[1987034] 2015-08-08 18:30:00 Chelsea - Swanseax;

Ami a vendégeket illeti, a Swansea-nak sikerült még tovább acélosítania keretét, hiszen fontos távozója nem volt a Hattyúsoknak, viszont André Ayew, Kristoffer Nordfelt, Franck Tabanou és Éder leigazolása mellett visszatért a korábbi gólzsák, Michu. Ezen játékosokkal kiegészülve a fekete-fehérek kis szerencsével tovább javíthatják tavalyi nyolcadik helyüket, sőt akár még a hatodik pozícióba is odaérhetnek.

[1987034] 2015-08-08 18:30:00 Chelsea - Swanseax

Ehhez viszont az kellene, hogy a tavalyi parádés nyitófordulóbéli sikert - az Old Traffordon nyertek 2-1-re a walesiek - felülmúlják a vendégek, és idén a bevehetetlen erődben, a Stamford Bridge-en nyerjenek a nyitányon Garry Monkék. Erre azonban úgy véljük, hogy nincs realitás, szerintünk a Chelsea otthon tartja a három pontot, de a győzelmet csak nagy nehézségek árán szerzik meg José Mourinhóék, avagy nem lenne meglepő, ha a felek közti különbség egy találat lenne a londoniak javára. A pont egygólos hazai sikerre pedig igen jól fizetnek a bukmékerek.

Fogadás a Chelsea-Swansea-ra európai hendikeppel - a     szorzói
Chelsea -1 Döntetlen (Chelsea -1) Swansea +1
2.00 3.40 2.70