Bajnokok Ligája

Esélyt sem adott ellenfelének a Barcelona és a Juventus

Az olaszok fantasztikus kontrajátékkal sokkolták a Dortmundot, a Barcelona pedig hazai pályán is nyerni tudott a City ellen.

Csupán egy kényszerű váltás okozott eltérést a Barcelona kezdőjében a manchesteri odavágóhoz képest, hiszen Sergio Busquets sérülés miatt a padra sem ülhetett le - őt Mascherano pótolta a középpályán, míg hátra Mathieu-t vezényelte Luis Enrique mester. Elöl természetesen Suárez, Messi és Neymar is kezdett. A Manchester Citynél ezúttal egy klasszikus csatár kezdett, Kun Agüero.

Kis híján már a hatodik percben megszerezte a vezetést a Barcelona, ám Neymar gurítása a kapufáról kifele pattant. Az első félórában szinte folyamatosan a City jobb oldali védekezését ostromolták a katalánok, rendre sikeresen. Így nem csoda, hogy végül innen is kapták a gólt. Rakitic vezető találata után sem változott a játék képe, a Barcelona helyzeteket dolgozott ki, a City pedig csak a sárga lapokat gyűjtögette bőszen.

A fordulás után az történt, amire számítani lehetett: a Barca tartogatta a labdát, a Citynek kevés helyzete volt, a 78. percben mégis egyenlíthettek volna. Piqué vágta fel Agüerót, ám a sértett borzalmasan gyenge ítéletvégrehajtónak bizonyult, ezzel pedig ellőtte utolsó puskaporát is a City.

A Barcelona teljesen megérdemelten nyerte a második mérkőzést és a párharcot is, amikor igazán kellett sokkal jobban és meggyőzőbben futballoztak az angoloknál.

[1877949] 2015-03-18 20:45:00 Barcelona - Manchester Cityx;

Érdekes váltást eszközölt Jürgen Klopp a torinói kezdőhöz képest, hiszen annak ellenére, hogy támadólag kellett fellépjenek a németek, Ciro Immobile csak a padon kapott helyett, Aubameyang volt az egyetlen ék elöl. Ezzel szemben a Juventusnál Morata és Tévez egyszerre volt ott Allegri csapatában, de a padon is bevetésre várt két támadó, Llorente és Matri.

Nagyon hamar bekezdett a Juventus, két percen belül két nagy lehetősége is volt az olaszoknak a német kapu előtt, a második próbálkozásból pedig Carlos Tévez meg is szerezte a vezetést egy távoli lövésből. Az első húsz perc kezdeti lendületes játéka után visszavett a Juventus, és átadták a kezdeményezés lehetőségét a németeknek. A Dortmund hatalmas mezőnyfölénybe is került, de ez nem párosult helyzetekkel, így az első félidőben sem gól, sem pedig óriási helyzet nem borzolta a kapusok idegeit.

A második félidő aztán úgy kezdődött, ahogyan az első. Morata kétszer is ziccerbe került, de Weidenfeller meccsben tartotta csapatát. Harmadszorra aztán már nem volt ellenszer a Juventus remek kontrajátékára: Tévez ugrott ki egyedül, de nagyon önzetlenül a spanyol támadó elé tálalt, aki az üres kapu közepébe gurított. Ezzel pedig minden el is dőlt, hiszen húsz perce volt a Dortmundnak négy gólra. Végül azonban az utolsó szó is a Juventusé lett, Tévez belőtte második gólját, kialakítva ezzel a 0-3-as végeredményt.

Jóformán helyzete sem volt a Dortmundnak a második meccsen, inkább az első miatt bosszankodhatnak Klopp fiai. Az olaszok tökéletes kontrajátékot mutatta be, Morata és Tévez folyamatos rettegésben tartotta a dortmundi védelmet.

[1877953] 2015-03-18 20:45:00 Borussia Dortmund - Juventusx;

A játéknap egyetlen Protipp-jét Cipolla adta, aki a Juventus továbbjutásával hozott nekünk 1.54-szeres pénzt a konyhára.

Percről percre: BL_2015_03_18x
  • Pro
    Cipolla
    2015. március 18., Szerda 12:58
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Továbbjut: Juventus
    • Odds:1.54
    • Eddig éri meg:1.46
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      A nyolcaddöntő odavágóján a Juventus otthon 2-1-re legyőzte a Dortmund csapatát. Stabil volt az olasz védelem, de Chiellni elcsúszása sokba került, hiszen így Reus betalált. Ezen kívül azért nem sok helyzete volt a csapatnak. Ez a Dortmund már nem a tavalyi vagy a tavalyelőtti BL döntős. Azóta meggyengültek és ez a bajnokságban is látszik. Utóbbi 2 meccsén csak 0-0-ra volt képes, ezt az olasz falat feltörni meg borzasztó nehéz lesz. A Juventus gyakorlatilag hetek óta erre a meccsre készül, képesek a bajnokságban is átadni a területet a kicsiknek és úgy játszadoznak. Pirlo hiánya lehet fájó a Zebráknak, de az odavágón is le kellett vinni már az első játékrészben, így azóta szokhatták ezt a felállást. A hazaiaknál Reuson kívül egyáltalán nem veretes a csatársor, nagyon meglepődnék, ha továbbjutna a Dortmund. Persze hazai pályán elég 1-0-ra nyerniük, de bőven benne van a gól Tevezékben. Az odavágón simán lehetett volna 3-1 vagy akár 4-1 is, de ott kimaradtak a helyzetek. A Dortmundban nem látom azt az erőt, hogy továbbmenjenek.

    • Eredmény:

      Juventus továbbjutott

    • kimenetel
      Nyereség
    • 2.70