Bajnokok Ligája

Reus, Lahm, Modric - sérült sztárok a BL-ben

A héten újabb fordulót rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligájában, de az elmúlt hetek feszített tempójának köszönhetően tucatjával sérültek le a játékosok. Mielőtt fogadnál a meccsekre, nem árt ha képbe kerülsz a hiányzókkal!

Allegriéknek nagy szükségük van a három pontra / AFP

A-csoport. A továbbjutás szempontjából nagyon fontos 90 perc vár a Juventusra Svédországban, ám Massimo Allegriéknél többen is maródiak. Andrea Barzagli, Luca Marrone és Martin Caceres biztosan,  Patrice Evra, Angelo Ogbonna és Kwadwo Asamoah pedig nagy valószínűséggel kihagyja a malmöi meccset. A svéd bajnoknál a legnagyobb érvágás Markus Rosenberg hiánya lesz, aki már hat gólt is szerzett a BL-ben, rajta kívül Erik Johansson, Agon Mehmeti, Robin Olsen, Anton Tinnerholm sérült. Az Atlético Madrid a brazil Miranda nélkül fogadja majd az Olimpiakoszt.

167207
[1821168] 2014-11-26 20:45:00 Basel - Real Madridx;

B-csoport. A címvédő Real Madrid már továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, így Carlo Ancelotti akár pihentetheti is legjobbjait a hét közben, de Luka Modric és Asier Illarramendi sérülése miatt biztosan nem játszik majd. A Baselt irányító Paulo Sousa ennél nagyobb bajban van, hiszen első számú támadója, Marco Steller maródi, ráadásul Ivan Ivanov, Taulant Xhaka, Giovanni Sio és Walter Samuel sincs bevethető állapotban.

Pocsék formában várja a BL-meccset a Liverpool, amely újabb hétvégi vereségével gyakorlatilag lemondhat a BL-szereplést érő pozíciókról. A Vörösök Daniel Sturridge és Mario Balotelli nélkül ezúttal is gondban lehetnek a gólszerzéssel, rajtuk kívül Suso és John Flanagan maródi, José Enrique, Jordan Henderson és Mamadou Sakho játéka pedig kérdéses.

167215

C-csoport. A Bayer Leverkusen Stefan Reinart és Kiriakosz Papadopulosz nélkül meccsel a Monaco ellen, amely Dimitar Berbatov, Borja Lopez és Lavin Kurzawa nélkül próbálna meg meglepetést okozni Németországban.

Igazi ki-ki meccsre van kilátás Szentpéterváron, ahol a Zenit és a Benfica csap majd össze. A hazaiaknál egyedül Alekszandr Kerzsakov szereplése nem egyértelmű, míg a portugáloknál Eliseu, Silvio és Olha John is kihagyhatja az összecsapást.

167223

Kloppnak Reus kiválása miatt főhet a feje / AFP

D-csoport. Nemcsak a válogatott meccsek, de a hétvégi bajnokik is vezéráldozattal jártak néhány csapatnak. A legnagyobb szívás talán a Dortmundot érte, hiszen alighogy felépült Marco Reus, egy belépő után a német válogatott támadó újra kidőlt. Jürgen Klopp csapatát az ága is húzza, hiszen gyakorlatilag egész évben sérüléssel bajlódnak a kulcsemberek, a szerdai meccsen Sven Bender, Mats Hummels, Jakub Blaszczykowski, Szokratisz Papasztatopoulosz és Nuri Sahin is maródi.

Nem sokkal jobb a helyzet a Dortmund leendő vendéglátójánál, az Arsenalnál sem. Arséne Wengernek a Manchester United elleni vesztes rangadó után gyarapodtak a hiányzói, így Jack Wilshere, Wojciech Szczesny, David Ospina, Laurent Koscielny, Abou Diaby, Mathieu Debuchy és Mesut Özil sem lép majd pályára.

A D-csoport másik meccsének szereplőinél is akadnak gondok bőven. A Galatasaray Blerim Dzemaili és Hakan Balta nélkül utazik el Brüsszelbe, ahol az Matias Suarez és Bram Nuytick nélkül fogadja majd az Anderlecht.

167231
[1821207] 2014-11-25 20:45:00 Manchester City - Bayern Münchenx;
[1821207] 2014-11-25 20:45:00 Manchester City - Bayern Münchenx

E-csoport. Ha nem lenne ekkora és ilyen minőségű a Bayern München kerete, akkor bizony Pep Guardiola is erősen vakargathatná a fejét. A bajorok a csapatkapitány Philipp Lahm, Claudio Pizarro, David Alaba, Holger Badstuber, Tom Starke, Pepe Reina, Javi Martinez és Thiago Alcantara nélkül lépnek majd pályára az Etihatban, ahol az a Manchester City fogadja majd őket, kiknél David Silva és Edin Dzeko játéka kérdéses, míg Alekszandar Kolarov biztosan távol lesz majd, míg Yaya Touré és Fernandinho eltiltott.

Az E csoport másik találkozóján a Roma biztosan Leonardo Castan, Maicon, Yanga Mbiwa és Kevin Strootman nélkül utazik Oroszországba, de kérdéses a játéka Paredesnek és Toroszidisnek is, Federico Balzaretti pedig biztosan kihagyja a mérkőzést. A CSZKA Moszkva továbbra és nélkülözni kénytelenek Rasmus Elmet, Bebras Natchót, ám arra mutatkozik némi esély, hogy Pontus Wernbloom tudja vállalni a játékot.

167239

Messi a hétvégén mesterhármast ért el, a BL-ben is folytathatja rivalizálását Ronaldóval / AFP

F-csoport. A továbbjutás szempontjából már érdektelen találkozót játszik egymással a PSG és az Ajax. Amíg a hollandok soraiból egyedül Viktor Fischer hiányzik majd, addig Laurent Blancnak, Marco Veratti, David Luiz, Lucas Moura és Jean-Christophe Bahebeck szerepeltetéséről is le kell mondania.

A PSG-hez hasonlóan szintén továbbjutott már a Barcelona is, amely Andrés Iniesta nélkül meccsel majd az APOEL ellen. A belga Thomas Vermaelen újabb sérülése miatt továbbra sem tud bemutatkozni a katalán csapatban. A házigazda ciprusiaknál a középpályás Vinícius és Konstantinosz Charalambides hagyja ki a meccset.

167247

G-csoport. Izgalmas találkozónak ígérkezik a Schalke és a Chelsea párharca, már csak azért is, mert a németek irányító Roberto Di Matteo 2012-ben BL-győzelemig vezette az angolokat. A gelsenkirchenieknek nagyon kellene a három pont a továbbjutáshoz, ám Julian Draxler, Jefferson Farfan, Sead Kolasinac, Fabian Giefer, Leon Goretzka, Chinedu Obasi és Sidney Sam nélkül azért ez nehéz lesz.

Portugáliába, pontosabban Lisszabonba látogat a meglepetéscsapatnak számító szlovén Maribor, amely több fontos játékosa nélkül áll majd ki a Sporting ellen. Aleksander Rajcevic, Agim Ibraimi, Ales Mejac és Zeljko Filipovic.

167255

H-csoport. Ha nyer, továbbjuthat a Sahtar Donyeck, amely Ilsinho, Marcio Azevedo és Serhiy Krivtsov nélkül fogadja az Athletic Bilbaót, a baszkoknál a kulcsember Aritz Aduriz biztosan nem játszik majd.

167263
2014-11-25;42
2014-11-26;42

A Bajnokok Ligája keddi és szerdai játéknapjának történéseiről élő szöveges tudósításban számol be a hatharom.com!

bajnokok-ligaja-2014-2015