Roland Garros

Nadal szetthátrányból oktatta Ferrert, Halep átgázolt Kuznyecován

Összefoglaltuk a francia nyílt teniszbajnokság szerdai játéknapjának történéseit.

Nadal visszavágott honfitársának a monte-carlói vereségért. - Fotó: AFP

Hosszú esőszünettel indult a Roland Garros szerdai játéknapja, a mérkőzések csak délután öt órától kezdődtek, tehát szűk három órát csúszott a program. Ettől függetlenül még sötétedés előtt le tudták bonyolítani a találkozókat, köszönhetően a két rövid női negyeddöntőnek. Komoly verésbe szaladt bele a 2012-es finalista Sara Errani, illetve a 2009-es bajnok Szvetlana Kuznyecova is. Előbbit a német Andrea Petkovic 6:2, 6:2-re ütötte ki, míg a negyedik kiemelt Simona Halep ugyanilyen arányban verte a rutinos orosz riválisát.

A férfiaknál szorosabb negyeddöntőket láthattunk, ahogyan az várható volt, a hazai közönség előtt szereplő Gael Monfils és a tavalyi wimbledoni bajnok Andy Murray kemény csatát vívott. Az első két játszmát a brit nyerte, majd nagyot harcolva egyenlített a gall teniszező, ám a döntő felvonásra már nem maradt ereje, így Murray jutott a legjobb négy közé. A másik negyeddöntőben a nyolcszoros bajnok Rafael Nadal és az ötödik kiemelt David Ferrer csapott össze. Az első játszmát utóbbi nyerte, viszont ezt követően beindult a "Rafa-henger", és a mallorcai világklasszis átgázolt a honfitársán.

Nem jött össze Babos Tímeának és vegyespáros partnerének, az amerikai Eric Butoracnak a bravúr, ugyanis az elődöntőben 6:2, 6:2 arányban alul maradtak a Julia Görges, Nenad Zimonjics német-szerb kettős ellen.

Férfi negyeddöntős eredmények
Rafael Nadal - David Ferrer: 4-6, 6-4, 6-0, 6-1
Gael Monfils - Andy Murray: 4-6, 1-6, 6-4, 6-1, 0-6
Női negyeddöntős eredmények
Sara Errani - Andrea Petkovic: 2-6, 2-6
Szvetlana Kuznyecova - Simona Halep: 2-6, 2-6
Tenisz-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!