Diósgyőr

Egy meccs erejéig sem kegyelmezett meg az MLSZ Szivicsnek

  • MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elutasította, illetve "nem tudta hivatali eljárásba illeszteni" a Magyar Kupa vasárnapi fináléjára készülő Diósgyőri VTK méltányossági kérelmét, amely arra irányult, hogy a csütörtökön eltiltott Tomiszlav Szivics leülhessen a kispadra az Újpest elleni összecsapáson.

A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint Szabó Tamás ügyvezető kérvényezte, hogy a szakember büntetését a beadott fellebbezés elbírálásáig függesszék fel, hogy a "kispadról irányíthassa csapatát a magyar labdarúgás ünnepén". Az MLSZ ugyanakkor a válaszában azt közölte: "A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Szabályzata nem tartalmaz olyan paragrafust, amely a fellebbviteli jogorvoslati eljáráson túlmenően lehetőséget adna bármely személynek, illetve testületnek a Fegyelmi Bizottság döntése hatályba lépésének felfüggesztésére".

A DVTK és Tomiszlav Szivics a jogi képviselője útján kérvényezte, hogy soron kívül üljön össze a fellebbviteli bizottság még a kupadöntő előtt, erre a klub még várja a választ.

A minden sportággal kapcsolatos tevékenységtől fél évre eltiltott Szivicset a Szombathelyi Haladás elleni bajnoki mérkőzést (1-1) követően tett nyilatkozatáért büntették meg, mert az általa tévesnek vélt bírói ítéletekkel kapcsolatban azt sugallta, mintha azok szándékosan, vagy felső nyomásra születtek volna. A Diósgyőr a forduló előtt a Haladással, a Videotonnal és a Ferencvárossal volt versenyben az Európa Liga-indulást jelentő harmadik helyért, s a döntetlennel mindkét csapat lépéshátrányba került.

Jelen állás szerint Bene Ferenc utánpótlás szakmai igazgató irányítja majd a diósgyőri együttest a vasárnapi MK-fináléban.

A finálé, melynek győztese 10 millió forinttal gazdagodik, vasárnap 19 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

[1699973] 2014-05-25 20:30:00 Újpest - Diósgyőrx;