La Liga

Luis Enrique izgalmas Barcelonát ígér

Szerdán aláírta kétéves szerződését, és bemutatkozott a sajtónak a Barcelona új vezetőedzője, Luis Enrique.

Mindenki ámul majd Luis Enrique Barcelonáján? - Fotó: AFP

A csapat korábbi játékosa és csapatkapitánya is megerősítette a korábbi bejelentéseket, amelyek szerint komoly átalakulás várható a Barcelonánál.

"Tisztában vagyok a felelősséggel és a feladat nehézségével, de alig várom, hogy hallhassam a Barca himnuszát. Nagyon különleges nap ez, ma kezdjük egy új, izgalmas Barcelona felépítését. A csapatom támadni fog. Szép és hatékony focit fogunk játszani, olyan focit, amit milliók szeretnek a világon, ami azt jelenti, hogy jól is kell védekeznünk" - jósolta Luis Enrique.

Az egykori középpályás edzői karrierjét a Barcelona B-nél kezdte, és a csapatot feljuttatta a másodosztályba, ahol harmadik évében rájátszást érő helyen végeztek, de természetesen nem játszhattak a feljutásért. 2011-ben csapott le rá a Roma, az ottani kirándulása azonban nem jött össze, ezért egy év után elköszöntek tőle. Tavaly nyáron lett a Celta Vigo trénere, az idei szezont a kilencedik helyen zárták a Primera Divisiónban, a Barcánál pedig látják benne a lehetőséget az idei "gyenge", két ezüstérmet hozó idény után.

"Amikor elhagytam a B csapatot, a klub tett nekem egy ígéretet, amit most valóra váltottak. Ezért nagyon hálás vagyok nekik. Hiszek az elképzeléseimben, nem uralni akarom a játékosokat, hanem kommunikálni velük. Így volt ez Rómában és a Celtánál is. Szeretnék olyan sikeres lenni, mint Pep Guardiola és Diego Simeone, de szeretnék hű maradni Luis Enriquéhez" - mondta terveiről a szakember.

A Barcelonának nem sok vesztegetni való ideje van, hiszen a FIFA korábban kizárta az átigazolási időszakból, és bár ezt a büntetést felfüggesztették, a nemzetközi szövetség másodfokú ítélete újra sújthatja a klubot. Ennek megfelelően komoly bejelentésekkel telt a hét, Lionel Messi és Gerard Piqué hosszabbított, megerősítették a fiatal kapus, Marc-André Ter Stegen érkezését, és további hasonló események várhatók a következő hetekben.