Férfi kézilabda EHF-kupa

Bravúr Berlinben, döntőben a Pick Szeged!

A házigazda Füchse Berlin legyőzésével bejutott a férfi kézilabda EHF-kupa döntőjébe a Pick Szeged együttese.

Nagyszerűen kezdte a meccset a Szeged elöl és hátul is. Ilyés, Balogh és Mindegía révén jöttek a gólok, miközben a Berlin első négy támadásánál Mikler három védést mutatott be. A hazaiak vagy lebecsülték a mieinket vagy megijedtek a saját közönségüktől, de egyszerűen nem tudtak lendületbe jönni. Stratégiailag egyértelműen jobban sikerült Juan Carlos Pastornak megszerveznie csapata játékát, mint Dagur Sigurdssonnak a sajátjáét.

Miklerék bravúrgyőzelmet arattak Berlinben - Fotó: AFP

A saját magának kényelmes tempót diktálta a magyar együttes - amiben szerencsére ezúttal a játékvezetők is partnerek voltak -, és a félidő közepén szinte törvényszerűen jövő hullámvölgyet is túlélte. Közel nyolc percen keresztül nem sikerült gólt szerezni a mieinknek, de közben a védekezésük és Mikler teljesítménye továbbra is rendben volt, így a németek nem tudtak fordítani. Sőt, egyenlíteni sem, a játékrész hajrájában pedig újra sikerült ellépni, Larholm hetesével a szünetben 13-9-re vezettek a Tisza-partiak.

A második játékrész elején a hazaiak kiálltak az öt gólnál járó Balogh Zsoltra, ami nagyon megzavarta a szegedieket. Mindegía sok egyéni hibát követett el, láthatóan nem tudott mit kezdeni az új helyzettel, és ezen Juan Carlos Pastor időkérése sem segített. Ugyanakkor a védekezés továbbra is több mint jó volt, annak ellenére sem tudott két találatnál közelebb kerülni a Berlin, hogy a mieink negyedóra alatt csak három gólt szereztek.

A mérkőzés ritmusa ebben az időszakban is a magyar csapatnak kedvezett, és bár a támadójáték továbbra sem működött igazán, a tendenciák nem változtak. Egy-egy látványos figurát sikerült megcsinálni, miközben a hazaiakat sorra sikerült hibára kényszeríteni, így állandósult a két-három gólos különbség. (20-18)

A véghajrá kezdetén Mikler látványosan kirúgott egy hétméterest, ami nagyban meghatározta a végkimenetelt. Ekkor már kapkodnia kellett a német csapatnak, amelynek főleg a védekezésre nem maradt ereje. Magabiztosan tartotta a Pick Szeged az előnyét, és végül 24-22-es győzelmet aratott, ezzel bejutott a vasárnapi döntőbe.

Ott a francia Montpellier és a román Constanta mérkőzésének győztese lesz a magyar csapat ellenfele.

Férfi kézilabda EHF-kupa
Final Four, elődöntő
Füchse Berlin-Pick Szeged 22-24 (9-13)