UEFA

BL-indulást érhet az Európa Liga trófeája

  • MTI

A jövő évtől kezdve az Európa Liga győztese indulhatna a Bajnokok Ligájában, és növekednének a pénzdíjak - így szeretné emelni a második számú kupasorozat rangját az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

Amint Guy-Laurent Epstein, az UEFA marketingigazgatója elmondta: Angliában és Olaszországban például nem számít igazán komoly sorozatnak az Európa Liga, és a módosításokkal azt kívánják elérni, hogy ez az állapot megváltozzon.

Az EL-t szerdán megnyerő Sevilla az előzetes kalkulációk alapján közel 14 millió euróra számíthat, ezért játszott 19 mérkőzést kilenc hónap alatt. A BL-ben csak a döntő megnyerése több mint 10 millió eurót hoz a konyhára, és a jobb csapatok akár 60 milliót is kasszírozhatnak egy idényben.     A szövetség azt tervezi, hogy a következő évadtól mintegy húsz százalékkal emeli a díjakat az EL-ben, amelynek győztese indulási jogot nyer a BL-be.

A sorozat szerdai döntőjében a Sevilla 120 perc után 0-0-ra végzett a portugál Benficával, majd a büntetőpárbajban a spanyol csapat volt a jobb.

[1689048] 2014-05-14 20:45:00 Sevilla - Benficax;