Magyar Kupa

Ledolgozta hátrányát, és jelen állás szerint EL-induló a Diósgyőr

2-0-ra nyert hazai pályán, ezzel idegenben szerzett több góljával továbbjutott a Magyar Kupa döntőjébe a Diósgyőr a Debrecen ellenében.

Döntős a Diósgyőr - Fotó: MTI, Vajda János

Kondás Elemér türelmes és pontos játékot szeretett volna látni a debreceniektől, hogy megőrizzék az első, 4-2-re végződött meccsen szerzett előnyüket. Ezt nem kapta meg, hiszen Debreceni már a 2. percben vezetéshez juttatta a Diósgyőrt egy kapu elé ívelt szabadrúgás utáni fejesből. (1-0)

Az első negyedórában betaláltak a vendégek is, de a játékvezető asszisztense - véleményesen - lest intett. Egyenlítés helyett aztán növelte előnyét a DVTK: a 21. percben Bernáth nagyon bizonytalan volt, Bacsa el tudta rúgni mellőle a labdát átemelve Verpecz kapust. (2-0)

Bő félóra után már emberelőnybe is kerültek a hazaiak, miután Bernáth újra hibázott, nagyon bent ragadt, így Bacsa nem indult lesről, őt pedig Verpecz szabálytalanul állította meg a tizenhatoson kívül. Itt sem volt teljesen egyértelmű, hogy hozzáért a hálóőr a csatárhoz, de a játékvezető kiállította előbbit.

A második félidőben az emberhátrány ellenére a kiesésre álló Debrecen uralta a játékot, de veszélyes kontrákat vezetett a Diósgyőr is. Hiába adódtak azonban ordító helyzetek mindkét kapu előtt, egyik csapat sem tudott újabb gólt szerezni. Idegenben szerzett góljaival így 33 év után kupadöntőbe jutott a DVTK, amely gyakorlatilag Európa Liga-résztvevőnek tekintheti magát, hiszen az UEFA érvényben lévő ítélete szerint a másik résztvevő Újpest semmiképp nem indulhat a nemzetközi porondon.

A döntőt május 25-én rendezik a Puskás Ferenc Stadionban.

Magyar Kupa
elődöntő, visszavágó
Diósgyőri VTK - DVSC-TEVA 2-0 (2-0)
Miskolc, 2948 néző, v.: Iványi
gól: Debreceni (2.), Bacsa (21.)
kiállítva: Verpecz (34., Debrecen)
Továbbjutott: a Diósgyőri VTK 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal.
[1687239] 2014-05-07 18:00:00 Diósgyőr - Debrecenx;