Magyar Kupa

Pálfordulás - Magabiztosan búcsúztatta az Újpest az MTK-t

Háromgólos győzelmet aratott az Újpest az MTK ellen a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, és bejutott a fináléba.

Kabáték magabiztosan nyertek - Fotó: MTI, Illyés Tibor

Szombaton bajnoki mérkőzésen 4-0-ra nyert Újpesten az MTK, így a kupaelődöntő első mérkőzésének gól nélküli döntetlenje után sem készülhettek nyugodtan a lila-fehérek erre a találkozóra. Az első félidőben mindkét csapat óvatosan játszott, kevés kockázatot vállalt, így nem alakult ki jó játék.

A szünet után egy szögletből azonban Juanan nagyszerű fejesével előnybe került a hazai csapat (1-0), majd hamarosan emberelőnybe is, hiszen Vass Ádámot kiállította a játékvezető - az jó kérdés, hogy pontosan miért.

Létszámfölényben már játékban is jóval veszélyesebb tudott lenni az Újpest, amely a 79. percben Balogh, majd a 83. minutumban Kabát révén újabb gólokat is szerzett, így magabiztossá tette előnyét. (3-0)

Az MTK-nak nem volt esélye a javításra, az egész találkozón túlzottan agresszívnek tűnő Torghelle a végén kiállíttatta magát, így a vendégek kettős emberhátrányban fejezték be a meccset.

Győzelmével az Újpest bejutott a május 25-én rendezendő döntőbe, ahol a szerdai Diósgyőr-Debrecen mérkőzés továbbjutójával mérkőzik meg. Abban a párharcban a DVSC 4-2-re nyert hazai pályán.

[1687237] 2014-05-06 18:00:00 Újpest - MTKx;