NB I

Elmeszelték Halmosit és Pavlovicot

Az MLSZ Fegyelmi Bizottságának keddi ülésén két mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a szombathelyi Halmosi Pétert és a ferencvárosi Mateo Pavlovicot.

A hétvégén a Diósgyőr ellen 1-1-es döntetlent elérő Szombathelyi Haladás csapatkapitányát a játékvezető második sárga lapja után a 93. percben kiállította, ám a 34 éves középpályás az mlsz.hu közlése szerint az öltöző folyosón személyeskedő és sértő megjegyzéseket tett, ezért a fegyelmi bizottság növelte a büntetését, amely így két mérkőzésre szól.

Szintén két meccset kapott a Mezőkövesden kiállított Mateo Pavlovic. A Ferencváros horvát nemzetiségű belső védője a mérkőzés hajrájában egy tömegjelenet követően kapta második sárga lapját, ám mivel két hónapon belül ez volt a második kiállítása, az ő eltiltása is két találkozóra emelkedett. A Ferencváros egyébként fellebbezést nyújtott be Pavlovic ügyében, mivel a zöld-fehérek álláspontja szerint a játékvezető rosszul ítélte meg a helyzetet, mivel nem a horvát hátvédnek kellett volna felmutatni a figyelmeztető kártyát.

A már kiesett Kaposvár csapatában Bank István, míg a mezőkövesdi George Menougong kettő-kettő, míg a pápai Tóth Gábor három mérkőzésre szóló eltiltást kapott - utóbbi számára ezzel véget is ért az idei szezon. Az újpesti Jonathan Heris két sárgája után a hétvégi, Debrecen elleni bajnoki találkozót lesz kénytelen kihagyni.

2014-05-09;212
2014-05-10;212
2014-05-11;212
144894